Szombathely

2016.05.10. 17:41

Így látták a fiatalok Szent Márton városát

Szombathely - A Kortárs Fotószakkör nyolc résztvevőjének harminc képét állították ki. A képek mindegyike Szent Mártonhoz kapcsolódik.

Budai Dávid

Nyolc fotós harminc képét állították ki hétfőn a szombathelyi városházán. Ahogyan a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. vezetője, dr. Horváthné Németh Klára fogalmazott, a képeken a fiatalok szemén keresztül láthatjuk Szent Márton kultuszát. A Nemzeti Tehetség Program támogatásában a Vas megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében még március 3-án indult Kortárs Fotószakkör, amelyet Vass Péter, vagy ahogyan mindenki ismeri, Bexter vezet. Tőle tudtuk meg, hogy a fotósok kétszer járták végig a Szent Márton útvonalat, amely a Kálvária templomtól indul, aztán az Óperint úton haladva, elkanyarodik a székesegyház felé, majd a Fő téren keresztül a Szent Márton-templomig tart.

Ha fotós szemmel akarjuk végigjárni ezt az útvonalat, akkor 3-4 órát is rá kell szánni, hogy minden apró részletet észrevegyünk. Bexter több száz képből választotta ki a kiállításon megtekinthető alkotásokat. Azt tudni kell, hogy szombathelyiként nagyon nehéz Szombathelyről képeket készíteni, mivel ilyenkor az itt élőkben kialakul egyfajta vakság, hiszen már mindennek a látványához hozzászoktak, tette hozzá a fotós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!