Sport

2016.05.12. 19:30

Tiszta Anglia: dupla kör az ünnepen

Körkép - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály szombathelyi, körmendi és sárvári csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

Az angol élvonal ritmusában nyomják a mérkőzéseket a csapatok a hosszú hétvégén, szombaton és hétfőn is pályára lépnek a ligában szereplő együttesek. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy kedden hat csapat kupameccset játszott, és a jövő hétvégén következik az újabb forduló, akkor igencsak erőltetett menet vár a játékosokra május közepén.

Ami a bajnoki cím sorsát illeti, a dupla kör után tisztább lesz a kép. A Körmend a Gotthárdot és Rábapatyot fogadja, a Celldömölk előbb a Jánosházával játszik, majd elutazik Szentgotthárdra - az utóbbi találkozón nem lesz egyszerű dolga. Ahogy arról beszámoltunk, a listavezető körmendiek 42 gólos csatára, Niksz Tamás a múlt héten megsérült, a friss vizsgálatok szerint térdében oldalszalag-szakadást szenvedett, így a hátralévő meccseken nem számíthat rá együttese.

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt Grafika: Kelemen Attila

Az alsóházi társulatok legnagyobb feladata a kiesés elkerülése, a 10. és 15. csapat között mindössze öt pont a különbség, így aztán a kettős forduló átrendezheti az elfoglalt pozíciókat. Lesznek ki-ki meccsek is, a Táplánnak kettő is jutott: szombaton Vasváron lépnek fel, hogy aztán hétfőn az Egyházasrádóc ellen folytassák.

26. forduló, szombat 17.00: Körmend-Kiswire Szentgotthárd (Tuczai), Király-Kemenesalja (Horváth P.), Vép-Schott Lukácsháza (Szabó II.), Celldömölk-Jánosháza (Héra), Kőszeg-Répcelak (Németh T.), Rum-Rábapaty (Boda), Egyházasrádóc-Csepreg (Marácz), Vasvár-Tápláni KSK (Kovács B.). 27. forduló, hétfő 17.00: Tápláni KSK-Egyházasrádóc, Kiswire Szentgotthárd-Celldömölk (Takács R.), Csepreg-Kőszeg (Hittaller), Jánosháza-Vasvár (Derdák), Schott Lukácsháza-Rum (Horváth P.), Körmend-Rábapaty (Németh T.), Király-Vép (Szvorda), Kemenesalja-Répcelak (Tóth R.)

Megyei II.

A Szombathelyi csoportban az éllovas Ják a hazai pályán mindenkire veszélyes Bozsok otthonában lép pályára. A második Vasszécseny a jó formába lendült Szentpéterfát fogadja. Nagy csatát hozhat a Táplánszentkereszt-Balogunyom derbi. A Herény-Zanat kiesési rangadó is színesíti a 26. játéknapot.

Szombathelyi csoport, 26. forduló, menetrend, szombat, 17.00: Gyöngyöshermán-Szentkirály-Torony (Kiss P.). Vasárnap, 17.00: Elektromol-Spari-Újperint (Samu Cs.), Bozsok-Ják (Sipos Zs.), Táplánszentkereszt-Balogunyom (Újházi Zs.), Felsőcsatár-Söpte (Takács R.), Vasszécseny-Szentpéterfa (Héra Cs.), Honvéd-Sé-Tanakajd (Mónos J.), Arborétum-Herény-Zanat (Kondor T.).

A Körmendi csoportban több rangadót is tartogat a 26. forduló. Két remek formában lévő csapat csatáját hozza a Körmend VSE-Nádasd derbi. A Rábatótfalu-Téglagyár párosítás is izgalmas meccset ígér. A Magyarszecsőd megpróbálhatja meglepni a Szakonyfalut.

Körmendi csoport, 26. forduló, mentrend, vasárnap, 17.00: Szarvaskend-Bajánsenye (Makai I.), Őriszentpéter-Viszák (Kovács Zs.), Rábagyarmat-Csákánydoroszló (Szakos G.), Magyarszecsőd-Szakonyfalu (Sály K.), Rábatótfalu-Körmendi Téglagyár Sport36 (Bazsó F.), Tuti Textil-Körmend VSE-Nádasd (Tuczai M.).

Az Ivánc és a Rábahídvég szabadnapos. A sárvári csoportban a listavezető Gérce-Vásárosmiske sorozatban 14. győzelmét könyvelheti el, ám az előrejelzések szerint nem lesz könnyű dolga. Azt a Csényét fogadják, amely az utóbbi fordulókban alaposan megizzasztotta a tabella első fertályában tanyázó csapatokat. Az Ikervárt verte, a Bükkel ikszelt, miközben az Uraiújfalutól is csak egy góllal kaptak ki egy igencsak döntetlenre hajazó mérkőzésen. Hasonló cipőben jár a Püspökmolnári is, aki a hamvaiból feltámadó Jákfa otthonába látogat. A hazaiak tavasszal eleddig nyolc pontot gyűjtöttek, miközben az őszi szezont csupán öt ponttal zárták. A téli szünetet követően kapitulált előttük a Bük és a Pecöl, a Sitke és az Ölbő pedig meg kellett, hogy elégedjen egy-egy ponttal.

A sárvári csoport 22. fordulójának menetrendje, szombat, 17 óra: Ikervár-Kenyeri. Vasárnap, 17 óra: Gérce-Vásárosmiske-Csénye, Ölbő-Mersevát, Pecöl-Simaság, Uraiújfalu-Sitke, Bük-Szeleste-Pósfa, Jákfa-Püspökmolnári.

Magyar Kupa

Kedden lejátszották az állva maradt csapatok a Magyar Kupa megyei 5. fordulóját.

Eredmények: Egyházasrádóc (I.)-Répcelak (I.) 0-1 (0-0). Gól: Csordás L. (61.). Vasvár (I.)-Rum (I.) 3-2 (2-0). Gól: Dézsi R. (32.), Schermann V. (45.), Kaposi Á. (60.), ill. Molnár R. (55.), Ivic I. (61.). Kiállítva: Bősze I. (70.). Balogunyom (II.)-Vép (I.) 1-2 (1-1). Gól: Szép Á. (12.), ill. Őri Á. (42.), Beke K. (48.). Ják (II.)-Celldömölk (I.) 1-2 (0-0). Gól: Máté Cs. (85.), ill. Enyingi Marcell (52.), Piri B. (58.).

Az elődöntőket május 25-én (szerda) rendezik, a megyei döntőt és a bronzmeccset pedig június 1-jén (szerda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!