f1

2016.05.14. 11:09

Räikkönen: Arrivabene a valaha volt legjobb főnököm

A 2007-es világbajnok is rendkívül elismerően nyilatkozott jelenlegi csapatfőnökéről.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

Maurizio Arrivabene a 2014-es szezon végén vette át a stafétabotot Marci Mattiaccitól a Ferrari csapatfőnökeként. Elődje vezetésével a Scuderia a negyedik helyen zárta a 2014-es szezont futamgyőzelem nélkül, így várható volt, hogy Mattiacci nem sokáig marad a helyén. Azonban a nemrég szárnyra kapó hírek alapján Arrivabene ideje is lejáróban van a maranelloi istálló élén, mivel a pletykák alapján Sergio Marchionne, a konszern elnöke nem elégedett az alakulat eredményeivel. 

Mindenesetre most pont az az ember kelt Arrivabene védelmére, aki nem igen szereti a médiában hallatni a hangját: az olaszok utolsó, 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen. A finn elmondása szerint korábban sosem volt olyan jó főnöke, mint Arrivabene, ami a Jégember szájából hatalmas dicséretnek számít.

"Ő a valaha volt legjobb csapatfőnököm. Szerintem tökéletesen megfelel a pozícióra és elvégzi a munkáját. És persze a csapat is. Jók vagyunk együtt, tudjuk, hogy hova akarunk elérni, bár ez nem mindig könnyű." - mondta el Räikkönen.

A Ferrari másik versenyzője, Sebastian Vettel a Marchionne felől érkező nyomásra reagált pár szóban. Köztudott, hogy a Scuderia elnöke már Spanyolországban győzelmet vár csapatától, a távlati célok között pedig legalább az egyéni bajnoki cím megszerzése szerepel. Az elvárások tehát hatalmasak, azonban Vettel nem gondolja, hogy ezzel negatív nyomást gyakorol rájuk Marchionne.

"Nem akarom véleményezni a sajtóban megjelent híreket, nekem tökéletesen elég, amit ő (Marchionne - a szerk.) mondott nekem. Jó látni, hogy  törődik velünk valamint - ahogy mi mindannyian - ő is dühös és frusztrált, ha nem olyan eredményt érünk el, amilyet kellene. Én inkább több pozitívumát látom annak, amit a média nyomásnak hív. Szerintem jó dolog, ha az elnökünk mögöttünk áll." - kommentálta Vettel a híreket, míg Räikkönen csak ennyit fűzött hozzá. - "Ha megnézzük, hogy még hány pont érhető el, nem vagyunk túlságosan lemaradva az elejétől."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!