f1

2016.05.15. 17:12

Arrivabene: Räikkönen még nem öreg a Forma-1-hez

A 2007-es világbajnok élvezi csapatfőnöke bizalmát, Arrivabene egyelőre nem zárkózik el a szerződéshosszabbítástól.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

Bár a legutóbbi két szezonban előbb Fernando Alonsotól majd Sebastian Vetteltől kapott ki a finn pilóta, az idei évad folyamán egyelőre stabil, megbízható teljesítményt nyújt. Räikkönen jelen állás szerint második helyen áll a versenyzői tabellán, így nem kizárt egy újabb szerződéshosszabbítás a két fél között.

„Mindkét versenyzőmmel elégedett vagyok. Mindketten igazi harcosok, mindketten világbajnokok. Szerintem Kimi még érettebb, mint a tavalyi szezonban. Úgy gondolom, hogy a jövője a saját kezében van. Pillanatnyilag igazán elkötelezett a csapat iránt és hajtja a versenyszellem. Az idáig nyújtott teljesítménye teljes mértékben megfelel az elvárásainknak.” – kezdte az olasz szakember.

„Mindazonáltal csak négy versenyen vagyunk túl (az interjú a barcelonai verseny előtt készült – a szerk.) és 17 verseny még hátra van, szóval túl korai még a jövőjéről beszélni. Annyit mondhatok, hogy elégedettek vagyunk az eredményeivel, a kor pedig nem akadály. Mindaddig, amíg a versenyző elkötelezetten végzi a munkáját, mindig a tőle telhető legjobbat akarja nyújtani és a versenyképességre törekszik, minden rendben van. Egyébként meg Nigel Mansell azt hiszem három évvel volt idősebb, amikor megszerezte a bajnoki címét, mint amennyi Kimi jelenleg.” – fűzte hozzá Arrivabene.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!