f1

2016.05.16. 09:31

Sainz figyelmeztetést kapott

Carlos Sainz megrovással megúszott egy futam előtti boxutcai szabálytalankodást.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Toro Rosso spanyolját azért vizsgálta az FIA, mert a verseny előtt a pálya megnyitása előtt egy perccel hagyta el a boxutcát; a büntetés enyhe voltát az magyarázza, hogy Sainz szinte azonnal megállt, miután kihajtott.

„A versenyző piros lámpa alatt hagyta el a boxutcát” – olvasható az FIA nyilatkozatában. „Azonban nem sokkal később megállította az autót és nem szerzett előnyt, így csak megrovásban részesítjük.”

A verseny maga remekül alakult Sainznak, aki az első körökben a harmadik helyen haladt a két Red Bull mögött, miután a rajtnál átugrotta a Ferrarikat.

„Nem hiszem, hogy ennél többet tehettem volna a hétvégén” – nyilatkozta a spanyol. „Egy remek rajt után P6, az időmérő is jó volt; nem lehetnék ennél boldogabb.”

A Toro Rosso-pilóta hozzátette, hogy nem akart túl keményen versenyezni a Ferrarikkal, de elégedetten konstatálta, hogy az első körökben hátvédként tudott szolgálni az anyacsapat számára.

„A csapat szólt nekem a rádión, hogy ne keménykedjek velük, mert nem ez a mi feladatunk” – folytatta. „Mondtam, hogy rendben, nem keménykedek, de nem is hagyom, hogy azonnal elmenjenek mellettem. Elég jól tartottam magam, amikor kétszer is védekeznem kellett, de végül muszáj volt hagynom őket elmenni. Tudtam, hogy a Red Bullnak segítek ezzel – plusz 5km/h-val pedig biztos vagyok benne, hogy a bikák mögött tudtuk volna őket tartani.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!