f1

2016.05.16. 15:33

A Ferrari és a Manor a fiatalok közül Fuocot illetve Kinget futtatja a teszten

Két újabb fiatal versenyző vesz részt a barcelonai teszten.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

A jelenleg a GP2-ben és GP3-ben versenyző pilóták nagy lehetőség előtt állnak: a Ferrari ugyanis Sebastian Vettel mellett Antonio Fuoconak – aki a Ferrari Versenyzői Akadémiájának tagja -, a Manor istálló pedig Pasqual Wehrlein mellett Jordan Kingnek biztosít pályaidőt az első két napos szezonközi teszten.

A 19 éves Fuoco jelenleg a GP3-as mezőnyt erősíti a Trident csapatával, az olasz pilóta a szerdai nap folyamán ülhet be a Ferrari versenygépébe, Vettelé lesz a keddi nap. Fuoco remélhetőleg most jobb benyomást tehet a Ferrari vezetőségére, mint a tavaly júniusi ausztriai teszten, amikor sikerült összetörnie a Ferrarit.

Jordan King idén a GP2-ben áll rajthoz a Racing Engineering csapatával. Az ő számára sem lesz ismeretlen terep a Forma-1, mivel tavaly már részt vehetett a Pirelli szezon végi abu-dhabi-i tesztjén. Két csapat - a Red Bull és a Toro Rosso – nem jelentette még be versenyzői felállását a máj. 17-18-i két napos tesztre.

Tesztfelállás:

Mercedes: Esteban Ocon – Nico Rosberg
Ferrari: Sebastian Vettel – Antonio Fuoco
Red Bull: -
Williams: Alex Lynn – Felipe Massa
Renault: Esteban Ocon – Kevin Magnussen
Toro Rosso: Daniil Kvyat - Pierre Gasly
Force India: Antonio Celis Jr. – Antonio Celis Jr.
McLaren: Jenson Button – Stoffel Vandoorne
Manor: Pasqual Wehrlein – Jordan King
Haas: Romain Grosjean – Esteban Gutierrez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!