Sport

2016.05.16. 17:20

Nagy csapat van születőben - Ismét megszorongatták Európa egyik legjobb csapatát pólósaink

Budapest/Dunaújváros - A végletekig kiélezett meccsen veszítette el a döntő harmadik felvonását női pólócsapatunk.

Szabó Szabolcs

A szombati mérkőzésről és a három győztes meccsig tartó párharcról talán mindent elmond a dunaújvárosi csapat válogatott játékosának, Menczinger Katának értékelése: Nagyon szomorú vagyok. Őszintén hittem, hogy legyőzzük az UVSE-t. Hittem, mert a csapatunk elképesztő munkát tett ebben a szezonba is, minden játékos maximális erőbedobással dolgozott, és nem érzem magunkat gyengébbnek ellenfelünknél. Ezen a mérkőzésen is bebizonyítottuk, milyen tartás van bennünk, ismét mély gödörből kapaszkodtunk vissza - ötméteresekkel veszíteni borzalmasan rossz érzés. Szerettük volna Dunaújvárosban még egyszer vendégül látni az UVSE-t, ezért mindent megtettünk, de nem sikerült. A döntő végig nagyon feszült volt, ment az odamondogatás, mindkét csapat nagyon akarta a sikert, nem lett volna érdemtelen, ha a három meccs közül bármelyiket mi nyerjük. Sajnos mindannyiszor apróságokon csúsztunk el. Mondanom sem kell, ennek ellenére nagyon büszke vagyok erre a csapatra, ki merem jelenteni, egyedülálló csapategységet uralkodik nálunk, egységben az erő, ezért is küszködök most a könnyeimmel. Szeretek ebben a csapatban játszani, a csapatkapitánya lenni. Köszönöm, lányok!

A pólós hölgyeink érthetően kissé csalódottan vették át az ezüstérmet a büntetőkkel elvesztett harmadik mérkőzés után - ám a mutatott teljesítmény miatt minden dicséretet megérdemelnek. Fotó: Kricskovics Antal

Visszatérve a szombati derbire: 2-6-os állásnál azért összemosolyogtak a dunaújvárosi szurkolók, hiszen a finálé első találkozóján is hasonló állásnál kezdtek el igazán pólózni lányaink. Mindennek meg is lett az eredménye, a már szinte pezsgőt kortyolgató Újpest az utolsó negyed hajrájában arra eszmélt: itt még baj is lehet. Nem véletlenül, hiszen a fent idézett csapatkapitány vezényletével az idény talán legjobb játékát mutatta be a Dunaújvárosi Egyetem. A futballszektorból igazolt szurkolókkal megerősített lila tábor is elhalkult, a Hajós Alfréd uszodában pedig zengett az Újváros, Újváros buzdítás. A rendes játékidő végén 8-8-as állás mutatott az eredményjelző.

A drámai ötméteres párbajt végül a hazaiak bírták jobban, így megőrizték bajnoki címüket, ám meglátásunk szerint e döntőnek lett egy másik győztese is. Mégpedig a dunaújvárosi csapat, amely bizonyította Mihók mester irányításával egy új nagy csapat van születőben. Minderről a tréner lapunknak így vallott az éremátadás után:

- Anyagi lehetőségeink egyelőre köszönő viszonyban sincsenek a riválisokéval, ennek ellenére mindent megteszünk, hogy egyben tartsuk ezt a tehetséges csapatot, amely nagy jövő előtt áll. Bízunk benne, hogy a következő idényben is sikerül majd tovább építkeznünk.

UVSE-Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics 8-8 (3-0, 2-2, 2-2, 1-4) - ötméteresekkel 4-2

Hajós-uszoda, 500 néző, vezette: Kun György, Várkonyi Gabriella

UVSE: Gangl - Antal 1, Szücs 1, Csabai 1, Kövesdi, Keszthelyi 2, Tóth I. 1. Csere: Takács V., Kuna 2, Hertzka. Vezetőedző: Áts Bertalan.

Dunaújváros: Kasó - Menczinger 2, Szilágyi 2, Gurisatti, Horváth B., Garda 1, Somhegyi. Csere: Vályi F., Brávik 1, Vályi V. 1, Ziegler, Mchunu. Vezetőedző: Mihók Attila.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!