Kenyeri

2016.05.16. 18:11

Messzire szállt a nótaszó Kenyeriből - Pünkösd ünnepén együtt énekeltek a kórusok, dalkörök

Címkék#Kenyeri

Kenyeri - Pünkösdvasárnap a vasi faluban több mint tucat hagyományőrző dalkör és kórus gyűlt össze, hogy az ünnep alkalmából együtt énekeljenek.

Cseszkó Tamás

Császárné Csetri Ilonát mindenki ismeri Kenyeriben. - Miután nyugdíjba mentem a helyi általános iskolából, úgy éreztem, valamit tennem kell a közösségért - mesélte lapunknak a kórusvezető. Hozzátette, hogy a vasárnapi dalostalálkozón összesen majdnem kétszáz fellépő vett részt. Kilenc éve alakult a dalkör, máskor is rendeztek már dalostalálkozót, emlékestet, de akkor nem voltak ilyen sokan. Idén azonban Szlovéniából és Erdélyből is érkeztek a Kenyeriben rendezett dalostalálkozóra.

- Tavaly Erdélyben, Erdőszentgyörgyön jártunk szerepelni. Most visszahívtuk őket, ráadásul érkeztek Szlovéniából és a környékből is barátaink - magyarázta a Kenyeri Dalkör vezetője, hozzátéve, hogy reggel óta készülődtek, az asszonyok rengeteg süteményt sütöttek, nagy fazékban főtt a vaddisznópörkölt, a nap végén ugyanis vendégül látták a meghívottakat. A rendezvény fővédnöke Ágh Péter országgyűlési képviselő volt.

A kenyeriek alaposan kitettek magukért, a helyi gyerekek pünkösdi műsorral örvendeztették meg a meghívottakat, a Kenyeri Dalkör tagjai pedig vidám dalcsokorral készültek. Összesen tíz különböző csoport érkezett, hogy az egyéni dalcsokrok bemutatása után nagy közös nótázásba kezdjenek. Tombolát is húztak, a fődíj egy horvátországi hosszú hétvége volt két felnőtt és egy gyermek részére. Rengetegen támogatták a rendezvényt, őket emléklappal jutalmazták.

A Kenyeri Dalkör jelenleg húsz tagot számlál, ebben az évben már egyesületként működnek. Olaszországtól kezdve Horvátországon át Erdélyig számos helyen léptek már fel. - Nagyon sokat szerepeltünk, szép sikerekre lehetünk büszkék. Az a legcsodálatosabb, hogy idős asszonyok vesznek részt a munkában. A legtöbben nyugdíjasok, ami lelkiekben mindenképp felemelő. Minden héten két estét töltünk együtt, közösen próbálunk, jól érezzük magunkat - tudtuk meg Császárné Csetri Ilonától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!