Sport

2016.05.16. 17:20

Több nagy iskolát is megelőztek a baracsiak - A Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tornászainak régi vágya, hogy a legjobb hat közé kerüljenek

Baracs - Immár remek hagyomány, hogy a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola sportolói nagyszerűen szerepelnek az országos diákolimpiai döntőkben.

Jankó Árpád

A baracsi gyerekek évről évre neves nagyvárosi iskolák diáksportolóival mérik össze tudásukat, tehetségüket. Legutóbb a budapesti versenyen, vagyis a diákolimpiai döntőben a B kategóriás tornaversenyen kimagasló eredményt értek el a baracsiak. Erre a sikerre már nagyon régóta vártak az iskola tornászai. A legjobb hat között végeztek a csapatdöntőben. A bravúrt a II. korcsoportos lányok érték el, akik a tizenkét városi iskola között a hatodik helyen végeztek. De kiválóan szerepeltek a IV. korcsoportos felső tagozatos lányok is, akik két nagy iskolát előztek meg annak ellenére, hogy betegség miatt egyik legjobb tornászuk nem szerepelhetett. Nagy siker tehát ebben az évben is, hogy a baracsi falusi kisiskola felvette a versenyt az ország legjobb diáksportolóival.

A baracsi tornászlányok ragyogóan szerepeltek a döntőben. Fotó: Amatőr felvétel

A II. korcsoport csapat tagjai: Kiss Beatrix, Simon Réka, Fodor Maja, Fodor Karina, Osztrider Hanna, Kenyér Lilla, Árva Gréta. A IV. korcsoport csapat tagjai: Keszler Alexandra, Bartók Csenge, Csillag Szabina, Osztrider Dóra, Hévízi Marianna, Tömöri Réka, Csabankó Csilla. Felkészítők: Árváné Fekete Anikó, Benkéné Juhász Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!