Sport

2016.05.16. 18:55

Fináléban az SZKKA U13: az elődöntőben mind a hat mérkőzésüket megnyerték a kézilabdás lányok

Szombathely - Valamennyi elődöntős meccsét megnyerve az országos fináléba jutott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) U13-as lánycsapata.

Pum András

A Tóth László régió felsőházából a második helyen kvalifikálta magát a négycsoportos országos elődöntőbe az SZKKA U13-as lánycsapata. A vasiak az elődöntő I. csoportjába, a Győri Audi ETO KC, a Mohács, az Éles KSI, a Siófok és a Kozármisleny társaságába kerültek - az első két hely ért továbbjutást. A szombathelyiek korábban a felsőházban az Éles KSI-t kétszer is legyőzték, így négy pontot hoztak magukkal. A hat gárda az elődöntőben három hétvégén, három helyszínen mérkőzött. Az SZKKA Siófokon a Kozármislenyt 21-13-ra, a Mohácsot 32-16-ra verte. Következett a győri torna, Pődör Zoltán tanítványai a Mohácsot 25-12-re, a Siófok II-t 31-13-ra győzték le. Az utolsó, szombathelyi viadalon már egy pont is elég volt a továbbjutáshoz. A vasiak azonban nem óvatoskodtak, esélyeshez méltóan mindkét meccsüket simán hozták. Az elsőn a Siófok II-t 23-10-re, a másodikon Kozármislenyt 24-10-re verték. Így végül az Győri Audi ETO KC mögött 16 ponttal, második helyen jutottak a május 27-28-i mezőtúri országos döntőbe.

A szombathelyiek legeredményesebb játékosa, az abszolút góllövőlista második helyezettje, Pődör Blanka lett 40 góllal. Őt Horváth Anna (31) és Tamási Kata (30) követi.

Az alföldi városba a négy elődöntős csoport első két-két helyezettje kvalifikálta magát - a csapatokat két négyes csoportba sorsolták. A szombathelyiek első nap a Debrecennel és a Gödöllővel, a második napon a Fiatal Kézilabdások SE-vel csapnak össze. Az első két helyezett az elődöntőben, a másik kettő az alsóházban folytatja szereplését.

A szombathelyiek legeredményesebb játékosa az elődöntő hat meccsén összesen 40 találatig jutó Pődör Blanka (labdával) volt Fotó: Unger Tamás

- Nagyon örülök, hogy százszázalékos teljesítménnyel hoztuk az elődöntőt a korosztályuknál zömében fiatalabb játékosokkal - tudtuk meg Pődör Zoltántól, az SZKKA U13-as csapat edzőjétől. - Noha országosan nagyon erős ez a 2002-es mezőny, a szezon elején a döntőbe jutás volt a cél. Ez akkor még távolinak tűnt, ám a gyerekek a mérkőzéseken folyamatosan kiválóan teljesítettek. Azért is értékes eredmény, mert ez a korcsoport négy éve volt utoljára országos döntőn. Ha már ott vagyunk a döntőben, megpróbálunk mindent megtenni a lehető legjobb eredményért. Sikerre éhesek vagyunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!