Sport

2016.05.16. 18:35

Megyei I.: Kőszegen kapott ki a Répcelak, kalóztámadás történt a rumi futballpályán

Megyei körkép - A kiesés ellen küzdő Kőszeg legyőzte a Répcelakot, és ezzel felrobbantotta a szombati forduló meglepetésbombáját.

Török Tibor

Király SZE-Kemenesalja 5-1 (0-0).
Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette
: Horváth P.
Gól: Oláh 49. Pócza 50., Hegedűs 76., Sásdi 82., Szabó 87.
Király: Mester - Hujber B. (HEGEDŰS), Kiss B., Janzsó, Kádár - Sásdi, VARGA P. - Kiss K. (Farkas), Varga G. (HUJBER G.), OLÁH (Németh) - Pócza (Szabó Z.). Edző: Hajmási Milán.
Kemenesalja: Nagy - Ambrus, Bognár, Erdélyi, Veszprémi Á. - Sütő, Dobson D., Kovács Kristóf, Kóbor, Mógor (Smidéliusz) - Németh R. Játékos-edző: Kovács Kristóf.

Alaposan megszervezte a védekezését a Kemenesalja, a vendégek jól és taktikusan futballoztak, olyannyira, hogy Dobson D. még a kapu felső lécét is eltalálta egy távoli lövéssel. A hazaiak jobbára pontrúgásokkal kísérleteztek, nem túl eredményesen. A fordulás után egy felívelésnél addig várt egymásra a kapus és védő, amíg Oláh meg nem szerezte a vezetést. Rögtön utána Pócza csúsztatott a kapuba egy beadást, és a két gyors gól meghozta a teljes fordulatot. A Király felpörgött, sorra alakította ki a helyzeteket, és még háromszor bevette a vendégek kapuját, a Kemenesaljának csak a szépítő találatra futotta az erejéből. A második félidőre feljavuló és gólokat szerző Király megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Rum-Rábapaty 1-1 (0-0)
Rum, 200 néző, vezette:
Boda.
Gól: Tóth Á. 84., illetve Szabó D. 53.
Kiállítva: Ivic 65. (durvaságért)
Rum: GADAVICS - Koronczai, Leitgeb, Papp (TÓTH Á.), Kontics (DÁVID) - Fehér K. (Pásti), Molnár R., Ivic, OLÁH Á. - Somogyi (Bősze), Csernák (Horváth G.). Edző: Pup András, Somogyi Gábor.
Rábapaty: Király T. - Király Zs., CSUPOR, Gallen A., Tóth R. - Dovánszki, Szabó A., VADÁSZ, Balhási (Pákozdi) - GOSZTOLYA (Király L.), SZABÓ D. Edző: Enzsöl Gábor.

A tartalékos vendégekkel szemben jól kezdett a Rum, 15-20 percig fölényben játszottak a hazaiak, kapufát is rúgtak. Aztán a vendégek vették át a játék irányítását, érződött rajtuk, hogy lendületet kaptak a Vépen aratott, múlt heti győzelmüktől. A Paty a második félidő elején egy kezezés után megítélt büntetőből vezetést szerzett. A Rum bajait tetézte, hogy a játékvezető Ivicet kiállította egy durva szerelés után. A hazaiak is kaptak egy tizenegyest, ezt Horváth G. a kapufára lőtte. A hazaiak azonban nem adták fel, a hajrában Tóth Á. emelte át a kapuson az eléje fejelt labdát. Az egyenlítés után még volt helyzete a házigazdának, de végül maradt az igazságos döntetlen.

Komoly szurkolótábora volt a rumi csapatnak: a Pécsről és a fővárosból érkezett társaság három napot szentelt Rum településnek (a neten találták meg a falut), szombaton kalózoknak öltözve támogatták a hazaiakat. Ha nyert volna a házigazda, a hölgyek ruha nélkül futottak volna pár kört a pálya körül, de a közönség bánatára 1-1 lett, így csak az egyik úriember vetkőzött. A társaságot a rumi futballcsapat vendégül látta. (Fotó: Pup András)

Egyházasrádóc-Csepreg 3-2 (0-0)
Egyházasrádóc, 100 néző, vezette:
Marácz.
Gól: Balogh A. 2 (81., 90.), Németh Martin 69., illetve Sass G. 62., Polgár B. 84.
Egyházasrádóc: Bali - TAR, Németh Martin, Vilics, Kertes - KAZINCZKI, Budai (Molnár I.) - BALOGH (Takács D.), Molnár L., Loibenbeck (SIMON) - Tóth J. (KRAJZCÁR). Edző: Simon Attila.

A tét miatt idegesen és feszülten futballoztak a csapatok az első félidőben, egyetlen jelentősebb eseményt kivéve (a vendégek kapufát fejeltek) a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A második félidőben ment előre a Rádóc, de gólt - az asszisztens jelzése alapján - a vendégek szereztek, egy kapura csavart szabadrúgás jutott túl a gólvonalon a játékvezetői ítélet szerint. Aztán gyorsan fordított a házigazda, előbb egy büntetőt értékesítettek, majd Balogh lőtt gólt Simon passzából. Erre még volt válasza a Csepregnek, aztán jött a megszokott rádóci csattanó, Molnár I. beadását Balogh vágta közelről a kapuba. A hazaiak lendületes játéka megint fontos három pontot ért a mezőnyben jól küzdő vendégek ellen.

Körmend-Kiswire Szentgotthárd 3-0 (2-0)
Körmend, 150 néző, vezette:
Tuczai.
Gól: Török 11., Takács Á. 15, Takács M. 80.
Körmend: Szabó Gy. - Varga, BALIKÓ, KÓSIK, TAKÁCS M. - Osvald (Burka), Makai, TÖRÖK, Németh B. (Kurucz) - Horváth P. (Czimber), Takács Á. (Cser). Edző: ifj. Molnár Károly.
Szentgotthárd: Fábián - Dancsecz , Kovács P., TÁMIS, Sütő (Vass R.) - Merkli, Vass G. (Bugán), KOVÁCS G., Kovács T. (Sipos), Nyári O. (Nagy O.) - Düh (Muszka). Edző: Heiter László.

Ahogy az várható volt, a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a vendégek inkább kontrákra rendezkedtek be. A 11. percben Török úgy 24-25 méterről bombagólt lőtt a kapu bal oldalába, majd Takács Á. volt eredményes egy kiugratás után. A Körmend támadásban maradt, két nagy helyzetet elhibáztak a hazaiak, így újabb gól már nem esett. A második félidőben mindkét együttes már a hétfőn esedékes találkozót is szem előtt tartotta, így aztán nem kellett oldalakat telejegyzetelni a krónikához. A hazaiak azért még egyszer betaláltak: egy szöglet után Takács M. volt eredményes. Sportszerű mérkőzésen igazságos eredmény született.

Vép-Schott Lukácsháza 1-2 (1-1). Vép, 150 néző, vezette: Szabó II.
Gól: Török 12., illetve Tar Máté 17,, Gugcsó 71.
Vép: Bezdi - Joó (Varga), Wágner, Balikó, Vermes (Szalai) - TÖRÖK (Beke K.), Dancs - Vajda (Szemes), Illés Á., Illés D. - Kiricsi (Czeglédi). Edző: Takács Csaba.
Lukácsháza: Szalay - Kovács D., NÉMETH P., GUGCSÓ, Baranyai - SZABÓ (Vörös), Komálovics Á., NÉMETH R., Gombás - TAR MÁTÉ (Varga D.), SZALAI (Németh Cs.). Edző: Bezdi István.

Egymással és a sáros talajjal is küzdöttek a csapatok a Vép-Lukácsháza (1-2) meccsen. A vépi Wágner (jobbról) igyekszik szerelni Tar Mátét (Fotó: Szendi Péter)

Az esőzés miatt állt a víz a centerpályán, így az edzőpályán rendezték a meccset. A Vép hamar vezetést szerzett: Török remek egyéni alakítás után szép gólt lőtt. A vendégek szinte azonnal válaszoltak, sőt, még egyszer betaláltak a hazai kapuba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A második félidőben előre hozott nyári szünetet tartott és elképzelés nélkül futballozott a házigazda, aminek meg is lett az eredménye: előnyhöz jutott a Lukácsháza és megnyerte a találkozót.

Vasvár-Tápláni KSK 3-3 (0-0). Vasvár, 100 néző, vezette: Kovács B.
Gól: Schermann 62., Robán 70., Kaposi 87., illetve Nyári 52., Czirók 2 (60., 81.).
Vasvár: SMOCLZER - Vincze K., Dézsi, SCHERMANN, DÁVID - Hajas, Vincze D. - Robán, BÍRÓ, Réfi (Czövek) - Osvald (Kaposi). Edző: Konrád Péter.
Táplán: Gyimesi - Koronczai, Badics, SCHIMMER, Muzsai (Balázs) - SCHINDLER, KAJCSOS - Rajzinger, NYÁRI, CZIRÓK - Káldi. Edző: Borbás János.

A két nehéz helyzetben lévő csapat találkozóján húsz percig dominált a Vasvár, de a hazaiak nem tudtak élni a lehetőségekkel. A második játékrészben szabadrúgásból vezetést szerzett a Táplán, majd megduplázta az előnyét. Eldőlni látszott a meccs, majd a hazaiak egyenlítettek, és meg is fordíthatták volna a mérkőzést. A Táplán újra előnyhöz jutott, de a házigazda ismét egalizált, így jó játékvezetés mellett maradt az igazságos döntetlen.

Celldömölk-Jánosháza VSE 4-0 (2-0). Celldömölk, 200 néző, vezette: Héra
Gól: Németh J. 4., Szuh 15., Györkös 58., Szép 77.
Kiállítva: Gadavics 75. (utolsó emberként szabálytalankodott).
CVSE: Heiner - VAJDA (Boda), Bodor (Győrvári), Varga, GYÖRKÖS (Virág) - Enyingi Marcell, SZUH (Enyingi Márk), MANGANELLI (Zimomrja), SZÉP - NÉMETH J., PIRI. Edző: Koman Vladimir
Jánosháza: Gadavics - Laczi, Megyesi, Tóth L., SZABÓ - Kovács D. (Tóth A.), Pintér, Dénes, Simon - Nagy K. (Marsai), Horváth A. Edző: Kelemen Kornél.

A nagy hagyományokkal rendelkező rangadóra az időjárás is megkegyelmezett a csapatoknak, ragyogó napsütésben kezdődött a mérkőzés. A Celldömölk rögtön magához ragadta a kezdeményezést, beszorította kapuja elé ellenfelét, aminek hamar meg is lett az eredménye: Németh J. egy 17 m-es szabadrúgást mesterien csavart a jobb felső sarokba. Továbbra is ment előre a Cell, egy támadás után Szuh keverte meg szinte az egész jánosházi védelmet, és higgadtan a kapuba lőtt. A hazaiak ezután több gólszerzési lehetőséget is kidolgoztak, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, így több gól már nem született. A második félidőben is lendületesen játszott a Cell, Györkös fejesét még Gadavics védte, de a kipattanót már a kapuba lőtte a hazai játékos. Ekkor már lélekben is feladta a vendégcsapat. A 75. percben Piri lépett ki a védők közül, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, aki buktatta a hazai csatárt, büntető, piros lap következett. A tizenegyest Szép lőtte a kapu közepébe. A hazai csapat teljesen megérdemelten győzött - ilyen arányban is.

Kőszeg-Répcelak 2-0 (1-0)
Kőszeg, 150 néző, vezette:
Németh T.
Gól: Őri 44., Hankó 84.
Kőszeg: TÁNCSICS - TOLDI S., ŐRI, MAJOR, KERESZTES - HANKÓ, RÁCZ, PRÁN (RÉTI) - MOLNÁR CS. (MARTI CH.), SÁNDOR (TOLDI P.), DÉVAI. Játékos-edző: Táncsics András.
Répcelak: Németh G. (Berényi) - Tamási, Tóth Dominik, Baranyai, Fazekas (Tóth Dávid) - Horváth T., Harkai, Balogh T. Csordásm Kiss T. (Jordán) - Pungor. Edző: Balassa Péter.

Hazai helyzettel kezdődött a mérkőzés, Molnár Cs. lépett ki a védők között, de Tamási utolérte, és a répcelaki játékosról szögletre vágódott a labda. A vendégeknek is akadt helyzetük, Kiss fejesét pöckölte a kapufára Táncsics. A hazai csapat a hajrában szerezte meg a vezetést, egy beadás után nagy tumultus támadt a vendégek ötösén, végül Őri juttatta a hálóba a labdát.

A szünetben cserélt a Répcelak, és a vendégeknek meg is volt a lehetőségük az egyenlítésre, de Jordán nem tudott túljárni Táncsics eszén, majd a hazaiak kapuvédője Tóth Dávid lövését is hárította. 15-20 percre beszorult a Kőszeg, a vendégek komoly offenzívát indítottak, azonban a vendéglátók lelkesen és szervezetten védekeztek. Ki is húzták a kritikus időszakot, az idő pedig egyre fogyott. Aztán a hajrában földön maradt az egyik hazai játékos, a vendégek nem rúgták ki a labdát, támadást indítottak, az egyik répcelaki védő odament segíteni a vendégek támadójához. A Kőszeg közben labdát szerzett, ellentámadásra indult, és Hankó a szélről befele cselezve a hosszú sarokba tekerte a labdát. A hátralévő időben már nem történt említésre méltó esemény, így a Kőszeg a dupla forduló első mérkőzésén előrehozott győzelmet aratott, és megérdemelten gyűjtötte be a számára nagyon fontos három pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!