Sport

2016.05.16. 19:15

Egyre távolabb a dobogó - Sorozatban negyedszer maradt győzelem nélkül a Videoton II

Budapest - Az NB III-as labdarúgó bajnokság Nyugati csoportjának 31. fordulójában a Videoton FC II a szezonban másodszor is fejet hajtott a BKV Előre előtt.

Krebsz András

BKV Előre SC-Videoton FC II 4-1 (1-1)

BKV Sporttelep, 300 néző, vezette: Görög Márió.

BKV Előre: Gelei - Csikortás, Sebők I., Nyárasdi, Németh Á. (Kiss K., 77.), Herczeg (Surányi, 88.), Miklósvári (Peinlich, 89.), Csepregi, Katona, Csikós, Birtalan. Vezetőedző: Menczeles Iván.

Videoton II: Zelizi - Valkovszki (Havasi, 46.), Gulyás, Dobsa, Király - Kiprich (Göblyös, 75.), Ács, Schiller - Véninger, Büki, Babolek (Németh R., 75.). Vezetőedző: Disztl László.

Ács Ádám szerezte a fehérváriak egyetlen találatát a fővárosban. Fotó: Molnár Artúr

Az elmúlt három bajnoki összecsapásán egy pontot gyűjtő fehérvári alakulat a középmezőnyben tanyázó BKV Előre otthonában igyekezett zárkózni a dobogóhoz. A sérüléséből felépült Kiprich Dáviddal felálló vendégek már a találkozó elejétől magukhoz ragadták a kezdeményezést, ennek ellenére vezetést Németh Áron révén a hazaiak szereztek a 10. percben, 1-0. Továbbra is többet birtokolta a játékszert a Videoton, a fordulás előtt össze is jött az egyenlítés: tetszetős jobboldali akció végén a múlt héten a listavezető ellen is eredményes Ács Ádám helyezett egy visszagurítást követően a bal alsóba, 1-1. A szünetet követően sem változott a játék képe, ám a fehérvári mezőnyfölény meddőségével szemben a BKV ellentámadásai életveszélyesnek bizonyultak. Rögtön a játékrész elején Herczeg László mattolta Zelizit, 2-1. Kisvártatva újabb Előre-kontra zárult eredményesen, Csepregi köszönt be 3-1. A fővárosi klubbal az ősszel sem bíró piros-kékek nem zuhantak össze, a csereként beálló Havasi Dánielt azonban megtréfálta a pálya talaja, a tavalyi szezon gólkirálya így nem talált az üresen tátongó kapuba. A kegyelemdöfést Kiss Károly adta meg az utolsó percekre teljesen kinyíló fehérváriaknak, 4-1. Három fordulóval a vége előtt hét pont a hátránya Disztl László legénységének a harmadik Dorog együttesével szemben.

- Hiába támadtunk többet, az ellenfél kihasználta a védelmi megingásainkat, és négy kontrával eldöntötte a mérkőzést - értékelt a lefújást követően Diszt László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!