f1

2016.05.17. 13:11

Ha Rosberg megy, Alonso érkezhet a Mercedeshez

Rosberg távozása esetén ismét Alonso lehet Hamilton csapattársa, ezúttal a Mercedesnél

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Nico Rosberg 7 futamos győzelmi sorozata szakadt meg Barcelonában, mikor már az első körben összeakadt csapattársával, Lewis Hamiltonnal.

A német Mercedeses szerződése pedig ez év végén le is jár. Noha a hétvégén a Daimler elnöke úgy fogalmazott, hogy mindkét versenyzőnek szerződése van a következő szezonra. Nem biztos azonban, hogy Zetsche úrnak igaza van, Toto Wolff szerint ugyanis még tárgyalni kell Nico Rosberggel.

Fernando Alonso pedig a napokban arról számolt be, hogy tavaly kis híján a Mercedeshez szerződött. Erre Toto Wolff a következőképp reagált: "Fernando feltérképezte a lehetőségeit, és az egyik a Mercedes volt."

"Beszélt velünk, de nem tudtunk tárgyalni, mert megígértük Lewisnak, hogy amíg az ő szerződésének hosszabbításán dolgozunk, addig nem beszélünk más versenyzőkkel, így nem is tettük." - tette hozzá Wolff a spanyol El Mundonak. "Feranndo az F1 történetének egyik legjobb versenyzője, én kedvelem a karakterét, de a prioritásunk most Nico. Ha ő (Rosberg) nem akarna hosszabbítani, akkor megfontolnánk más lehetőséget is, mint Fernando. Az életkora (Alonsoé) nem gond, a tempója és motivációja továbbra is meg van."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!