Hírek

2016.05.17. 16:03

Óriási dugók és lezárások a 86-oson a felújítás miatt

Megyei körkép - Szakaszosan félpályás útlezárásokra kell számítani Kisunyom és a gyorsforgalmi út közti útszakaszon. Dugó és negyvenes sebességkorlátozás is várható.

Budai Dávid

Hatalmas torlódások alakultak ki kedden a 86-os főúton, a Kisunyom és a négysávos gyorsforgalmi út közötti útszakaszon, ahol már javában zajlik az útfelújítás. Jelenleg a koptatóréteget marják fel, az aszfaltozás még nem kezdődött el. Több helyen lámpák irányítják a forgalmat, és sokszor kilométeres sorok is kialakulnak. Ahogyan korábban beszámoltunk róla a 11,6 kilométer hosszú útfelújítás Egyházasrádóctól délre, a kétszer kétsávos úttól kezdődik és Balogunyomtól északra, a vasúti átjárónál végződik. A három szakaszban elvégzett kivitelezés becsült költsége közel 1,74 milliárd forint lesz.

A munkálatok az ígéretek szerint júliusig tartanak, így jobban teszi, ha hozzászokik, hogy ezen a szakaszon hosszú perceket fog dugóban ülni. Ráadásul nem is csak egyszer, mivel az érintett útszakaszon több részletben is folynak a munkálatok, sok helyen pedig mindennek tetejébe negyvenes tábla is lassítja a forgalmat. A felújított szakaszon 90 km/h lesz a megengedett legnagyobb sebesség, addig is, aki csak teheti, kerülje el az érintett útszakaszt. Főleg reggel 8 óra előtt és délután négy óra után érdemes kerülni, a régi egyházasrádóci úton, vagy Ják felé tud egérutat nyerni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!