f1

2016.05.17. 12:00

Ecclestone tudja, hogy ki akarják túrni

Állítólag a nagycsapatok már keresik Ecclestone utódját

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Korábba már felröppent a hír, hogy a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari Bernie Ecclestone ellen "dolgoznak", illetve már vannak terveik az F1 "urának" pótlására. A szóbeszéd szerint az Ecclestone-t leváltani tervezők élén Niki Lauda áll, ő azonban tagadta ezt Barcelonában.

"Micsoda hülyeség." - mondta Lauda a nlmet Bild am Sonntagnak. "Toto Wolffnak és nekem épp elég dolgunk van itt a Mercedesnél, és részesedésünk is van a csapatban."

Ennek ellenére az egyik feltételezés az, hogy Lauda már csökkenti feladatait, épp azért, hogy esetleg majd lehetősége legyen átvenni az F1 irányítását. Példának okáért, már nem állandó szakértő a német RTL-nél.

"Ez az RTL döntése volt, költségcsökkentési okokból. Kevesebb pénz pedig kevesebb Nikit jelent." - mondta az osztrák. "Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem az én ötletem volt."

Ennek ellenére pár fejes, köztük a Daimler elnöke, Dieter Zetsche és a Fiat elnöke, Sergio Marchionne a Spanyol Nagydíj előtt sokat sejtetően összeültek egy megbeszélésre.

Mikor Ecclestone-t erről a pletykáról kérdezték, a következőt felelte a brit Skynak.

"Nem tudom. Próbálnak kitúrni valahogy, de még nem tudják, hogy."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!