Sárvár

2016.05.17. 18:00

Kellene a munkaerő

Sárvár - A térségben tapasztalható munkaerőhiány volt a témája a Sárvár Térsége Többcélú Kistérségi Társulás legutóbbi sárvári ülésének.

Pajor András

Több száz betöltetlen munkahelyre várnának dolgozókat. A toborzáshoz a környező települések polgármestereinek segítségét kérték a találkozón jelen lévő sárvári ipari park működtetőjének képviselői.

Patyi Elemér, a társulás elnöke és Kondora István, Sárvár polgármestere egyetértett abban, hogy a kistérségi ülés az egyik legalkalmasabb információs fórum a munkaerőhelyzet témájával kapcsolatban. Baja László, az egyik helyben működő multicég személyzeti vezetője arról számolt be, hogy munkavállalói létszámuk akár további ezer fővel is bővülhetne, ám szinte lehetetlen ennyi új munkatársat találni ebben a régióban.

A létszámbővítést az tette indokolttá, hogy az egyik informatikai világóriás teljes európai, közel-keleti és afrikai piacra szánt vállalati számítástechnikai és adatközponti egységeinek gyártását Sárvárra, a stratégiai beszállító partneréhez helyezte át. A termelés várhatóan nyáron kezdődhet meg. A kistérségi ülésen elhangzott, hogy a Flex mindent megtesz annak érdekében, hogy betöltse az üres munkahelyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!