f1

2016.05.18. 05:36

Ő nem az új Sebastian Vettel, Ő Max Verstappen

Christian Horner elismerte, nem valószínű, hogy Daniil Kvyat a Red Bull Junior csapataihoz térne vissza.

Kmett Fanni

Fotó: Dan Istitene/Getty Images/Red Bull Content Pool

Még a barcelonai nagydíj előtt, Dr. Helmut Marko azt a döntést hozta, hogy az orosz Kvyatot visszaküldi a Toro Rosso-hoz, míg a szenzációs tinit, Max Verstappent a nagy csapathoz igazoltatja.

„Nem volt egyszerű meggyőzni erről a többieket.” - mondta Marko.

Végül azonban Marko ellentmondásos döntése most elég inspiráló lehet, hiszen a 18 éves Verstappen történelmi győzelmet aratott vasárnap.

A Red Bull csapatfőnöke a fiatal hollandot Sebastian Vettelhez hasonlította, aki szintén a Red Bull-nál kezdte el a karrierjét. Marko nem ért teljesen egyet.

„Ő nem az új Sebastian. Ő Max Verstappen.” - nyilatkozta Helmut Marko.

Az orosz Kvyat rossz hangulatát azonban meg lehet bocsátani a vasárnap történt események után. Nem lehet könnyű látni neki, hogy Verstappen azzal az autóval győzött, amiből ő még csak nem rég szállt ki.

„Ha én nyertem volna?” - idézte egy orosz hírügynökség a 22 éves versenyzőt, Verstappen bravúros győzelme után. „Soha nem fogjuk már megtudni.”

„De azt tudom, hogy a hozzáállásommal megtudom nyerni a versenyt és a bajnokságot is. De úgy tűnik az én utam nehezebb lesz. Türelmesnek kell lennem.” - tette hozzá Kvyat.

Úgy tűnik a Red Bull elégedettebb Verstappen-nel Ricciardo mellett.

„Úgy gondolom, Kvyat visszatérése a közeljövőben eléggé valószínűtlen, de nem szabad semmit sem kizárni.” - mondta Christian Horner.

„Van egy hosszú távú szerződése, és továbbra is a Toro Rossonál versenyezhet, ahol kevesebb rajta a nyomás.” - tette még hozzá Horner.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!