f1

2016.05.16. 12:40

Bottas: Az ötödik volt a maximum

Valtteri Bottas szerint a Williamsnek az ötödik hely volt a maximum, amit ezen a nehéz hétvégén elérhetett.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Sam Bloxham/Williams

A Williams jelentős lemaradásban volt a Mercedes-Red Bull-Ferrari trióhoz képest Barcelonában, Bottas azonban Nico Rosberg és Lewis Hamilton balesetét kihasználva beférkőzött a top5-be.

„Azt hiszem, ez volt a maximum” – mondta a finn. „Örülök, hogy sikerült jó pontokat gyűjtenünk. Tudtuk, hogy az autónk nem volt elég gyors itt, de jó eredményt értünk el; ez mindenképpen pozitív. Természetesen a dobogóért és győzelmekért szeretnénk csatázni, de ez nem volt lehetséges. Folytatnunk kell a fejlesztést, és tempót kell találnunk az ehhez hasonló pályákon. Tudtuk, hogy ha történik valami elöl, kihasználhatjuk a helyzetet, különben nincs sok esélyünk – de ez a versenyzés. Rengeteg minden történhet, és ezúttal sikerült kis előnybe kerülnünk.”

Felipe Massa is pontot szerzett a nyolcadik helyen, miután már a Q1-ben kiesett, amikor nem volt ideje felérni még egy mért körre a forgalom miatt elrontott gyorsköre után.

„Jó verseny volt” – összegezte a brazil. „Tizennyolcadikról nyolcadik nem rossz. Nehéz futam volt, de boldog vagyok, hogy az egyik leggyengébb pályánkon pontszerző helyen értünk célba.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!