Sport

2016.05.18. 12:50

Továbbra is egy hajóban a vasi olimpiai bajnok és a Vasivíz

Szombathely - A Vasivíz Zrt. vezérigazgatója, dr. Kohuth Viktor a sajtó képviselői előtt biztosította a férfi kalapácsvetés olimpiai bajnoki címvédőjét, Pars Krisztiánt arról, hogy cége továbbra is támogatja.

Horváth Erika

Az önkormányzat és a Vasivíz Zrt. az alkalomhoz illő helyszínt választott, a londoni hangulatot árasztó oladi pubot. Ezzel is tisztelegtek Pars Krisztián, Vas megye mindeddig egyetlen egyéni olimpiai bajnokának négy évvel ezelőtti londoni sikere előtt. Kohuth Viktor vezérigazgató elmondta, hogy a Vasivíz 2011-ben kezdte el támogatni Pars Krisztiánt, aki kiérdemelte a segítséget, hiszen 2012-ben olimpiai aranyat nyert. Akkor úgy döntöttek, hogy továbbra is kitartanak mellette - most, a riói olimpia előtt is. Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője felidézte a londoni olimpia számunkra legszebb pillanatait.  - Krisztián akkor beteljesítette mindannyiunk álmát, és különösen szép gesztus volt, amikor megmutatta a világnak néhai edzője, Németh Pál fényképét. Küzdelmét, teljesítményét elismerve akkor honvédelmi miniszterként az általam adható legmagasabb, a Hazáért kitüntetést adtam át neki a Fő téri ünnepségen. Tudjuk, hogy erősek az ellenfelek, az évek nem múlnak el nyomtalanul, de szeretnénk újra átélni a nagy sikert. Mi ott állunk majd vele a dobókörben - mondta.

Középen a támogatói oklevél aláírói, Pars Krisztián és dr. Kohuth Viktor, mellettük balról dr. Hende Csaba, jobbról dr. Puskás Tivadar. Fotó: Unger Tamás

Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar azt hangsúlyozta, hogy az élsportolók példaképek, az olimpiai bajnok pedig mindenki számára mérce. - Pars Krisztián bizonyított, és nem felejtjük, hogy mindannyiunkat képviselve ott állt a világ tetején. Bármi is lesz az eredmény Rióban, hazavárjuk és büszkék leszünk rá - tette hozzá a polgármester.

Miután a Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője és dr. Kohuth Viktor aláírták a díszes támogatói oklevelet, Pars Krisztián kapott szót. - Már ötödik éve, hogy a Vasivíz olyan támogatást biztosít nekem, amely nagyon nagy segítséget jelentett és jelent a felkészülés során. És ezt nemcsak a londoni olimpián, hanem a világ- és Európa-bajnokságokon is igyekeztem jó eredményekkel meghálálni. Olyan eredményt szeretnék elérni, amivel dobogóra állhatok a riói olimpián is. Természetesen az első hely a nagy cél, minden erőmmel azon leszek, hogy sikerüljön - mondta a sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!