f1

2016.05.18. 05:58

Lauda: „Verstappen az évszázad tehetsége”

Még Dr. Helmut Marko riválisa, Niki Lauda is megemelte híres piros sapkáját Max Verstappen előtt.

Kmett Fanni

Fotó: Getty Images/ Red Bull Content Pool

A Mercedes csapat elnöke nagyon dühös volt a múlt hétvégén, Barcelonában, Lewis Hamilton és Nico Rosberg összeütközése miatt, ami szabad utat adott Max Verstappen első győzelmének, amivel rekordot is döntött.

„Nem tudok rá mit mondani, csak megemelem a kalapom előtte.” - mondta az F1 nagy legendája, aki mai napig viseli piros sapkáját, hogy elfedje a 40 éve, az 1976-os nürburgringi versenyen szerzett hegeit.

„Akit látunk az az évszázad tehetsége.” - tette hozzá Lauda.

Most először, Lauda és honfitársa Dr. Marko teljesen egyetértenek.

„Hihetetlen amit Max csinált. Ahogy tartotta a vezető pozícióját Räikkönennel szemben az egyszerűen hihetetlen!” - mesélte Marko egy osztrák újságnak.

„18 évesen egy ilyen versenyt nyerni, ilyen mezőnyben, Kimi Räikkönennel szemben aki 50 körön keresztül mögötte autózott, ezt nem mindenki képes végigcsinálni." - írta a La Repubblica tudósítója, Marco Mensura. "Gratulálok Maxnak és azoknak akik megértették, hogy micsoda tehetség. Mint ahogy már mondtam, ezért a fickóért az óceánon is keresztül mennék. Szeretném ha a Red Bull máshogy kezelné őt. Lemerném fogadni, hogy a tinik jó marketing fogások, sport szempontjából pedig Max Verstappen tesz annyit, mint 50 Alguersuari. Szóval ő hatalmas hatással van a többiekre.”

Címkék#Forma-1#F1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!