Hírek

2016.05.20. 08:10

Ez a jó ajándék

Celldömölk - Az összefogás szép példájaként az egyházmegyei karitász ajándékba adott át 24 kerékpárt.

Némethy Mária

Tegnap délután 24 felvirágozott, lufikkal feldíszített, karitász felirattal ellátott piros kerékpár sorakozott a celldömölki városháza bejárata előtti téren. Ez a 24 kerékpár egy átadóünnepség főszereplőjévé vált. Köszönetét fejezte ki értük Fehér László celldömölki és Kondora István sárvári polgármester, megáldotta azokat dr. Veres András szombathelyi megyés püspök, örültek nekik a két város turisztikájáért felelős szakemberek is.

Horváth-Kontics Viktória karitászmunkatárs, Tuczainé Régvári Marietta karitászigazgató, és az ajándékot kapott két turisztikaidesztináció-vezető, a celli Beni Judit és a sárvári Haller Ferenc Fotó: Tuczai Brigitta

A 24 kerékpár története Majthényi Lászlónak, a megyei közgyűlés elnökének köszöntőjéből és Tuczainé Régvári Mariettának, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatójának átadó szavaiból rajzolódott ki. A megyei közgyűlés elnöke elmondta: arról tárgyaltak, hogyan lehetne a karitász létesítményeinek turisztikai vonzerejét még inkább fokozni, hiszen a teáik kiválóak, már több hotelben is kaphatók a megyében, amikor felmerült: kerékpározó családi kirándulások során lehetne felkeresni a karitász kirándulóhelyeit. Tuczainé Régvári Marietta azonnal tudta a megoldást.

- Busszal sok család érkezik hozzánk az ölbői Kneipp-kertbe, a kemenespálfai szilváskertbe, a vásárosmiskei levendulásunkba, de ha kerékpárral jönnének, akkor a gyerekek nem tudnák az okostelefonjaikat, a tabletjüket nyomkodni, hanem gyönyörködnének a tájban, igazi élményeket gyűjthetnének.

Ez lett a cél. A kerékpárokat Szombathelyen és környékén élő emberek adományozták a karitásznak. Lerobbant állapotban voltak, de Marietta Baktalórántházán élő ismerőse hátrányos helyzetű munkatársakat foglalkoztat Re-Cikli Műhelyében, ott varázsolták újszerűvé a kerékpárokat. Ezekért úgy ment el a karitász autója, hogy útközben Bökönybe, egy nagyon nehéz sorsú településre száz doboz ruhát, 300 ezer forintnyi élelmiszert vitt ajándékba.

Tizennyolc biciklit Cell, hatot Sárvár kapott. A két polgármester és a turisztikai szakemberek azonnal ki is próbálták azokat. Dr. Veres András megáldotta a kerékpárokat, Isten oldalmába ajánlotta használóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!