Csepreg

2016.05.22. 18:15

Fontos témákról

Csepreg - Csütörtökre hívta össze Vlasich Krisztián polgármester a képviselő-testületet. Több fejlesztési téma és pályázati kérdés is szerepel a napirendi pontok között.

Cseszkó Tamás

Mint ismeretes, a legutóbbi testületi ülés rendhagyó módon ért véget: néhány képviselő úgy döntött, megszavaztatják a testület feloszlását. Vlasich Krisztián polgármester azonban berekesztette az ülést, mivel jogilag több aggály is felmerült a hirtelen jött ötlettel kapcsolatban.

Fotó: VN-Archív

A polgármester egyebek között azzal indokolta a döntését, hogy bár nem fél egy esetleges versenytől, egy időközi választás több millió forintjába kerülne a városnak, a feloszlást szorgalmazó képviselők viszont nem jelölték meg, milyen forrásból kívánják ennek költségeit fedezni. Időközben egyre többen vannak azon a véleményen, hogy veszélyes lenne, ha az uniós fejlesztési ciklus egyik legfontosabb időszakában vezetés nélkül maradna a város.

Megkerestük dr. Kondora Bálintot, a Vas Megyei Közgyűlés alelnökét, aki megerősítette: a fejlesztési elképzelések most valóban elérhető közelségbe kerültek, ezért is lenne veszélyes, ha helyi érdekellentétek és széthúzások miatt megtorpanna Csepreg fejlődése. Csütörtökön tehát ismét testületi ülés lesz, ahol sokak számítása szerint a polgármesterrel nem szimpatizáló képviselők kimondhatják a testület feloszlását. Bár egyelőre biztosat nem lehet tudni, az tény, hogy több fontos napirendi pont szerepel a programban.

Például az útfelújítások, de dönteni kellene a Csokonai utca felújításához kapcsolódó közbeszerzési eljárás megindításáról, és a belterületi utak, járdák, hidak felújítására kiírt pályázat benyújtását is most kellene megszavazni a Szombathelyi utca vonatkozásában. A Malomkert rendbetételét célzó, Zöld város kialakítását támogatandó pályázaton való részvételről és az önerő biztosításáról is szavazhatna a testület.

Várható még a közös önkormányzati hivatal korszerűsítését, bővítését célzó közbeszerzési eljárás lefolytatásáról szóló napirend tárgyalása, de dönteni kellene a területi gondozási központ felújítására vonatkozó pályázat benyújtásáról és az önerő rendelkezésre bocsátásáról is. A Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola tornatermének energetikai korszerűsítését célzó pályázat benyújtása szintén szerepel a napirendi pontok között. Az óvodafejlesztésre, továbbá a Csepregi Óvoda és Bölcsőde KIKI konyhájának fejlesztésére vonatkozó pályázat megtárgyalása is a csütörtöki ülésnap feladatai közé tartozik.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!