Civil

2016.05.24. 08:59

Szombathelyi fiú lett a legjobb ápoló!

Szombathely - Kimagasló versenyeredményt ért el a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola Szent-Györgyi Albert Tagintézménye. Az előző évekhez hasonlóan a 2015/2016-os tanévben is kiemelkedő eredményekkel öregbítik az intézmény hírnevét.

Civil Tudósítónktól

A jó eredményeket már tavaly november 13-án megalapozta a Győri SzSzC Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskolája által rendezett szakmai csapatversenyen elért első helyezés. Az Agya-shock csapatának tagjai voltak: Kozma Zsófia, Lákics Evelin és Simon Zsolt.Varga Tamás 15. évfolyamos tanuló az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen az Ápoló szakképesítés-ráépülés döntőjébe jutott be és első helyezést ért el. A versenyt a fővárosban rendezték. Tamás az előző tanévben szintén kiválóan teljesített a SkillsHungary nemzeti döntőn, ezért Magyarországot képviseli a svédországi Göteborgban 2016 decemberében megrendezendő EuroSkills versenyen. Az iskola büszkesége tanulmányai mellett a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház sürgősségi betegellátó osztályán is dolgozik.

Simon Zsolt a színpadon

Varga Tamás még a 2015. SkillsHungary versenyen

A kereskedelmi és iparkamara szervezésében az idén is megrendezték a SkillsHungary nemzetközi verseny hazai döntőjét. Az intézményből az ápolástan-gondozástan versenyszám válogatójából Gordos Gergő, Sándor Boglárka és Simon Zsolt 14. gyakorló ápoló szakos tanulók jutottak tovább. A verseny budapesti döntőjében, két fordulóban szituációs gyakorlati feladatok megoldása után Simon Zsolt első helyezést ért el. A megmérettetésen mind az elméleti, mind a gyakorlati tudásáról számot adva kivívta annak a jogát, hogy a elkövetkezendő egy éves további felkészülés után képviselheti hazánkat az AbuDabiban rendezendő világversenyen.

Horváthné Cseh Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!