Celldömölk

2016.05.24. 17:30

A legifjabbak üdvözlése

Celldömölk - Először ültettek tulipánfát a városban a legifjabb celldömölki polgárok tiszteletére. Ez volt a születés ünnepe, jövőre várható a folytatás: a kezdeményezés sikerére való tekintettel.

Ölbei Lívia

Összesen 98 celli kisgyerek kapott meghívást pénteken a születés ünnepére Celldömölkön. Közülük 65-en a celli szülészeten jöttek a napvilágra 2015-ben, 33-an pedig celli lakosok. Boldog szülők, nagyszülők hozták őket a celldömölki védőnői szolgálat által gondosan megszervezett eseményre, amelynek hagyományteremtő pillanataiban tulipánfát ültettek a KMKK közelében: ez az első, rajta tábla üdvözli a legifjabb celli jövevényeket.

A születés ünnepén ott volt Fehér László polgármester, Söptei Józsefné alpolgármester és Farkas Gábor jegyző, dr. Wachter Valter járási tiszti főorvos és Horváth Hajnalka járási vezető védőnő. Fehér László hangsúlyozta: örömmel tölti el, hogy ilyen sok kisgyerek született Celldömölkön, hiszen ez azt jelenti, hogy vonzó a város. Sőt: a megyehatáron bőven túl is népszerű celldömölki szülészeten 2015-ben összesen jóval több mint ötszáz születést jegyeztek, de valamennyi itt világra jött kisgyereket nem hívhattak meg a celldömölki születés ünnepére, hiszen ők a családjukkal Szigetváron, Tatán vagy éppen a szintén vasi városban, Sárváron élnek.

Fehér László szólt arról is, hogy a védőnői szolgálat épülete megérett a fölújításra, a képviselő-testület előtt van az ügy, a remények szerin adódnak pályázati források. A polgármester emlékeztetett arra, hogy a bölcsődék, óvodák, játszóterek fejlesztésére mindig is nagy gondot fordított a város, ez pedig a jövőbe vetett bizalom jele. A vendégek a visszajelzések szerint jól érezték magukat a születés ünnepén, ahol Gerbert Judit Ringató-foglalkozást tartott, a gyerekek kis ajándékkal és emléklappal távoztak. A szülők szerint jó ötlet a faültetés.

És a tulipánfesztiválok városában, Celldfömölkön mi másra eshetett volna a választás, ha nem tulipánfára. Jövőre kérik a következőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!