Celldömölk

2016.05.24. 17:30

Alsóság napjai

Celldömölk, Alsóság - Alsóság nem egyszerűen Celldömölk városrésze, Alsóságnak például részönkormányzata is van. Központja pedig egyre inkább városiasodik. Szétnéztünk a hétvégi Alsósági Tavaszi Napokon, a város egyik fontos nagyrendezvényén.

Gyuricza Imre

Ami Alsóság városiasodását illeti: nemrég Kresznerics-szobrot avattak a katolikus templom közelében, a hétvégi Alsósági Tavaszi Napokon pedig átadták a Hősök parkját az evangélikus templomnál.

Egyébként a programok központi helyszínéül szokás szerint az alsósági iskola mögött található sportcsarnok környéke szolgált, a nyitóműsort a térzene után az alsósági óvodások és általános iskolások adták. Mert a városi iskola tagiskolájaként még működik a nagy múltú alsósági általános iskola, reméljük, sokáig. Az első nap mindjárt utcabállal ért véget, Radányi Károly (a celli zeneiskola tanára) muzsikált. A második napon reggel 7-kor zenére ébredhettek a ságiak: az Ádám Jenő Zeneiskola és AMI fúvószenekara állt hadrendbe az alkalomra. Délután a fakanalak léptek működésbe az Alsósági Fakanál főzőversenyen. A színpadon volt Tánclánc : néptáncosok (Kemenesalja csoport), mazsorettek (a KMKK csoportja) és az Energy Dabaston SE tagjainak részvételével. Föllépett Szabó Balázs és Alber Kornél (Soltis Lajos Színház), a Pápai Musical Stúdió (Hár-man párban), bemutatkozott a Rose Dance Tánccsoport. Ez a nap is utcabállal zárult. Másnap pedig az evangélikus templom előtti téren Fehér László polgármester dr. Kovács Zoltán képviselő társaságában adta át az evangélikus egyházközség és a városrész lakóinak a megújított Hősök parkját az evangélikus templom előtt. A kavicsos-kátyús területet most térkő borítja, a fölújítás alapjaiban változtatta meg a Somogyi Béla utcai városképet. A park térkövezéséről és az utcabútorok elkészítéséről a Városgondnokság gondoskodott, a munkáért Kerekes Csaba lelkész mondott köszönetet. Kitért arra is, hogy a jövőre esedékes 500 éves Luther-évforduló alkalmából Luther Márton-mellszobrot terveznek felállítani a parkban.

Címkék#Alsóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!