Celldömölk

2016.05.24. 17:30

Makett a világ

Celldömölk - Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a 7. Celldömölki Makett Kiállítás és Versenyt a KMKK-ban.

Gyuricza Imre

A hétvégén immár 7. alkalommal rendezte meg makett- kiállítását és -versenyét a Celldömölki Makett Klub a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár épületében. A rendezvényre 71 versenyző 195 munkát nevezett. A kiállításon láthatók voltak a Celldömölki Makett Klub tagjainak büszkeségei is, így a kiállításon mintegy 250 munkát csodálhatott meg a közönség.

A rendezvényt támogatta Celldömölk Város Önkormányzata, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár és számos helyi vállalkozó. Harmadik alkalommal volt jelen a Szombathelyi Vasútmodell Klub, amelynek tagjai vasútmodell-terepasztalt állítottak fel az intézmény galériáján. Az emeleten II. világháborús relikviákat tekinthettek meg a látogatók Áder Attila és Horváth József gyűjteményéből.

A versenyzők gyermek és ifjúsági korcsoportban, valamint 16 felnőtt kategóriában és három mester kategóriában mérethették meg makettjeiket. Az ország minden tájáról érkezett versenymű. A versenyzőket családjuk is elkísérte, hogy egy kellemes hétvégét tölthessenek együtt Celldömölkön. A legfiatalabb makettező mindössze ötéves volt. A vendégeket a szervezők programokkal várták. Szombaton a Ság hegyen bortúrán, este pedig egy jó hangulatú közös vacsorán vehettek részt.

A verseny vasárnap délután eredményhirdetéssel zárult, a díjakat Fehér László polgármester és Pálné Horváth Mária, a KMKK igazgatónője adta át. A szervezők ígérték, hogy a hagyomány nem szakad meg: makettverseny lesz jövőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!