Hírek

2016.05.24. 18:00

Egy nehéz sorsú családon próbál segíteni az alkotóközösség

Dunaújváros – Újabb jótékonysági akciót indított az ArtAngyalok alkotói közössége, amely friss kezdeményezését ezúttal is megtámogatta egy remek kiállítással. A tárlaton szemlézhető munkák megvásárolhatók. A befolyt összeg egy nehézsorsú családot segít.

Viola Beata

Tóth Boglárka előadóművész is fellépett a hétfő esti kiállításmegnyitón a Rostiban

- Intézményünk, a Rosti középiskola önmagát a második esély iskolájának tekinti. E mottóhoz híven immáron nem először adunk helyet egy önálló, jótékony célokat segítő kiállításnak - fogalmazott az ArtAngyalok névre hallgató alkotócsoport által szervezet tárlat hétfői megnyitóján Rajnai István igazgató, aki kiemelte, hogy a közelmúltbeli akciók során több millió forint gyűlt össze a rászorulók számára.

A tárlatot ezúttal Rohonczi ROHO István képzőművész-szobrász, a Széchenyi István Gimnázium pedagógusa mutatta be az érdeklődőknek. Mint fogalmazott, a Rosti iskolában megtekinthető alkotások színvonala is figyelemre méltó, ám külön kiemelendő a kiállított munkák üzenete. A hétfői megnyitón elhangzott, az ArtAngyalok már számos nehéz sorsú embernek, családnak segítettek. Az önzetlen munka pedig megtérült, hiszen sokak számára nyújtottak érdemi segítséget.

Az ArtAngyalok közössége most a Gutovszky családnak kíván segíteni. A támogatás célja, hogy a nehéz helyzetben lévő család új lakásba költözhessen, remélhetőleg jobb körülmények közé. Egy élhetőbb élet reményében.

A kiállítás szervezői lapunknak elmondták, a tárlaton szemlézhető alkotások mindegyike megvásárolható. Sőt, érdemes rendszeresen benézni a Rosti iskola aulájába, hiszen a kiállítás tovább bővül majd. A licitálás, a tárlat zárónapján, június 9-én ér majd véget. A család megsegítésére eddig több mint 300 ezer forint gyűlt össze.

A valóban sokszínű és számos remek alkotást felvonultató kiállítás tehát látogatókra és ami még fontosabb: adakozó vevőkre, mecénásokra vár, hiszen a fent említett Gutovszky családra tényleg ráfér a segítség. Lapunk a továbbiakban is követi majd az akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!