Sport

2016.05.24. 18:25

Helytállt a fiatal magyar váltó az öttusa vb-n

Moszkva – Dél-Korea csapata nyerte a Moszkvában zajló öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyét. A magyar duó a hatodik lett.

Ferencz Balázs

Az oroszországi világbajnokság első napján a németek hűek maradtak hagyományaikhoz, és legjobb versenyzőiket indították csatába a női váltóversenyben. Ha már rajthoz állt a stafétában a világ- és olimpiai bajnok Lena Schöneborn, nem is adta alább az aranyéremnél, Annika Schleuval verték a mezőnyt. Magyarország nem indított női váltót a vb-n... Férfit viszont igen. Két fiatal fehérvári legény csobbant medencébe a váltóverseny nyitányán, Strobl Krisztián (Alba Öttusa SE) és Málits István (Volán Fehérvár) nem brillíroztak a moszkvai uszodában, a 17 csapatos mezőny 12. helyén zárták az első számot. Vívásban is közepes produkciót hintettek a felnőtt mezőnyben még rutintalan magyar fiúk, 15 győztes asszó mellett 17 vereség került a kártyájukra, így két szám után maradtak a 12. helyen. A lovaspályán azonban példát mutattak a magyarok a mezőnynek, hibátlan lovaglásukkal nyerték a számot, s a kombinált előtt felléptek az ötödik helyre. A lövészettel tarkított futást 65 másodperces hátránnyal kezdték a listavezető koreaiakhoz képest. Végül a magyar duó a hatodik helyen ért célba. A dél-koreai váltó (Hwang Woojin, Jun Woongtae) lett a világbajnok az oroszok és a franciák előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!