Kultúra

2016.05.24. 18:23

Moderato Cantabile - Dilemmák, szerelmek

Veszprém – Erőteljes képek, sötét díszlet és ruhák, csak egy csillár világít a színpadon - a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház Moderato Cantabile című közös produkciója különleges műalkotás egyedi hangulattal.

Kutasi Zsófia

Beteljesületlen szerelemről, dilemmákról szól a Moderato Cantabile. Az örök téma, a férfi-nő kapcsolat, egymás keresése és megtalálása, a viszonyrendszerek változása áll az alkotás középpontjában. Enrico Morelli olasz koreográfus egyedi atmoszférát teremtett a sötét és világos kontrasztokkal, a külső és belső tér váltakozásával, az előadás képei szinte képzőművészeti alkotásként is értelmezhetőek.

A produkciót 2015-ben ősszel mutatták be Szegeden, a történet alapja egy kisregény.


Az előadás A Tánc fesztiváljának nyitó versenyprogramja volt a Petőfi színházban. A szervezők, Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója és Krámer György fesztiváligazgató köszöntötte a nézőket. Elmondták, tizenkilenc éve a Petőfi színházból indult útjára a fesztivál. Krámer György úgy fogalmazott, erős illúziót akarnak létrehozni a kortárs kultúra fellegváráról, arról, hogy mindez karnyújtásnyira van a veszprémi közönségtől. - Ha jól csináljuk, az illúzió valósággá válik – mondta a fesztiváligazgató.

Elhangzott, a zsűri tagjai Szakály György, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora, M. Tóth Géza, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektora, Kutszegi Csaba szakíró, Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, valamint Stefanovits Péter grafikusművész.

Keleti Éva fotóművész és Ladányi Andrea táncművész visszalépett a zsűrizéstől, viszont újra csatlakozik Nánay István kritikus, drámapedagógus, aki szakmai vitát vezet a fesztivál alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!