Életmód

2016.05.25. 17:57

A grafológus válaszol - Nagylelkű, jó szándékú, szorgalmas és emberszerető jellem

Az „Olyan jó jónak lenni” jeligét választó újságolvasó azért látja jónak magát, mert tényleg az.

Személyiségében nincs semmiféle agresszió vagy indulat, sem rossz szándék. Nagylelkű és emberszerető, türelmes, kellemesen barátságos és megértő.

Mélységesen hisz a jóság értékében, ami magabiztosságot, tartást ad megjelenésének. Érzi, hogy helyesen cselekszik, ha pozitív hozzáállással bír, ezért bizakodva, higgadtan, megfontoltan, egyenletes erő- és időbeosztással halad tervezett útjain.

Gondosan ügyel minden betű alakítására, a vonalak összhangjára, a mozdulatok kifinomultságára. Ezzel kicsit szigorítja reakcióit, nem adja át magát önfeledten érzéseinek, inkább tudatos, fegyelmezett rendet tart mindenhol. Világos határokkal rendelkezik, kötelesség- és felelősségtudat vezeti, szorgalmas és kitartó.

Lépéseit ellenőrzi, túlzásokra vagy szélsőséges megnyilatkozásokra semmilyen életterületen nem hajlamos. Azon dolgozik, hogy egyensúlyából ne billentse ki semmi. Az ismeretlent, az újdonságokat kételkedve fogadja, tart a kihívásoktól, nem vonzzák a megmérettetések.

Szereti a megszokott dolgokat, a rutinfeladatokat, a biztonságot adó eseményeket. Nem hajtják erőteljes ösztönök, reális, és nem túl gyors gondolkodással igazodik a valóság elemeihez.

Kötődései is hosszú távra szólnak, érzései nem változnak, megbízható és állhatatos. Soha nem kapkodna, a sietséget és a felelőtlenséget nem ismeri. Feladatait nem szelektálja, mert minden cselekedetét egyformán fontosnak ítéli, így nem tesz különbséget közöttük. Egyiket teszi a másik után óvatosan visszafogott kreativitással, de teljesítményingadozás és ellenkezés nélkül. Tudja, mikor mit kell tennie, és tudja azt is, hogy „A jólelkűség megszépíti az életet, feloldja az ellentmondásokat, világossá teszi a zavarost; a nehezet könnyűvé, a szomorúságot örömtelivé változtatja.”

Rövid grafológiai jellemrajz készítéséhez várjuk jeligés, sima A/4-es lapra írt, 15–20 soros, aláírással ellátott leveleiket a szerkesztőség címén: 8200 Veszprém Házgyári u. 12.

Utassy Zsuzsa

grafológus-írásszakértő

Címkék#grafológus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!