Sport

2016.05.25. 15:55

A homokbuckák között futottak - Több Veszprém megyei versenyző is hibátlanul vette az akadályokat

Kiskunmajsa, Veszprém - Az Alföldön, Fischerbócsa közelében a közelmúltban rendezték meg a Homokháti Maccabi-kupa elnevezésű háromnapos nemzetközi tájékozódási futóversenyt.

Bényi Kálmán

Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense a versenyről elmondta: - A jellegzetes, homokbuckás terep senkinek nem okozott különösebb meglepetést, bár a területen korábban nem volt még tájfutóverseny. A tájegységre jellemző körülmények várták
a futókat, viszonylag kevés szintkülönbség mellett változatos fedettségű, fenyőerdőkkel, nyílt részekkel és borókabokrokkal tarkított vidéken zajlottak a megmérettetések. Vidám színfolttal gazdagította a rendezvényt a versenyközpont közvetlen szomszédságában levő libatelep és a szárnyasok megszámlálhatatlan sokasága, valamint a kiskunmajsai termálfürdő, ahonnan a vendégek vérmérsékletük szerint biztatták az éppen arra haladó versenyzőket - az egyik futam ugyanis érintette a fürdő parkját is. Az időjárásra már annál több panasz lehetett. Az eső a szemerkéléstől kezdve az özönvízszerűen lezúduló formájáig változatos intenzitással két napon át esett, és csak harmadnapra örülhettek a résztvevők némi napsütésnek. A homokos talajnak jót tett a csapadék, összeállva könnyebb volt rajta a futás. A pályák teljesítése nagy odafigyelést igényelt, különösen az ellenőrző pontok közelében vált kiemelten fontossá a körültekintő tájékozódás. Több Veszprém megyei versenyző hibátlanul vette az akadályokat, és a három futam alapján számított összetett időeredményével a dobogóra is felállhatott az eredményhirdetésen.

Eredmények, F10DK: 3. Vajda Márk (Tapolcai Hon-véd SE).

F21A: 1. Molnár Attila (Tapolcai Honvéd SE).

F65A: 1. Ládi János (Bakonyi Tájfutó Klub), 2. Vitéz László (Balatonalmádi Herkules SE).

NYK: 3. Wieder Ferenc (Veszprémi Honvéd SE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!