Sport

2016.05.26. 12:25

Bajnoki bronz - Remekül teljesítettek a dózsások

Veszprém - A hosszú kihagyás után visszatérő fiatal birkózó két értékes éremmel gazdagította klubja, a Veszprém Dózsa SK éremkollekcióját.

Horváth Gábor

Krebsz Martin egy bokaszalag-szakadás és az azt követő hosszú kihagyás után az év elején tért vissza a birkózószőnyegre. A nehézsúlyú versenyző a Nagysápon rendezett területi megmérettetésen tette le idén először a névjegyét. Négy mérkőzéséből hármat tussal nyert meg, ezzel jelezve, a szezonban számolni kell vele a legjobbak között.

Ugyanezen a viadalon klubtársa, Kiss Attila három sikert aratva bronzérmet ünnepelhetett.

A Veszprémi Dózsa SK kis csapata remek eredményeket ért el az utóbbi időszak versenyein
Fotó: VDSK

Ami a további versenyeket illeti, a Dózsa új reménysége, Szabó Tamara Pestszentimrén mutatkozott be. Remekül teljesített, a nehéz sorsolás ellenére szépen menetelt előre, ám a legjobb négy közé végül nem jutott be. Egy másik fiatal, Krebsz Botond Nagycenken, egy nemzetközi rangsorversenyen szerzett ötödik helyezést. Az idei serdülő diákolimpiának Budapest adott otthont, az ESMTK által szervezett eseményen Krebsz Martin stabil birkózással bronzérmet szerzett.

Ezután következett az idény fő versenye, a tatabányai kötöttfogású serdülő országos bajnokság. Itt ismét jól jött, hogy Krebsz eredményes rehabilitációt végzett sérülése után, a felkészülés kitartó munkája meghozta a gyümölcsét. A fiatal veszprémi birkózó szerezte a legtöbb technikai pontot az egész mezőnyben. Csapott szaltókkal, válldobásokkal és tusgyőzelmekkel tarkított meccseken haladt előre, s végül épphogy lemaradt a fináléról, bronzéremig jutott.

Krebsz Martint Faragó Zsolt és Izsák Károly készítette fel, emellett részt vett az edzésmunkában a veterán országos bajnoki ezüstérmes, dunaújvárosi színekben versenyző Tolnai Zsolt is.

Csak kétszer gyakorolnak hetente

A Veszprémi Dózsa SK birkózói hosszú ideje égető teremproblémákkal küzdenek. A versenyzők annak ellenére érnek el szép eredményeket, hogy mindössze heti két alkalommal tudnak edzeni a Táncsics iskola kis tornatermében.

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!