f1

2016.05.24. 12:33

A Honda Spara elhasználja az összes tokenjét

A japánok az előzetes kalkulációk alapján Belgiumig tudják fejleszteni az idei erőforrást.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

A német Auto Motor und Sport egy meg nem nevezett mérnök tájékoztatása alapján állítja, hogy a japán motorgyártó tervei alapján a belga futam idejére már felhasználhatja az idei évre engedélyezett tokeneket – amelyek alapján bizonyos keretek között fejleszthetik az erőforrásukat.

A kétlépcsős terv első lépéseként elvileg Kanadában lesz bevethető állapotban néhány új fejlesztés, de Fernando Alonso úgy véli, hogy a monacói versenyhétvége újabb mérföldkő lehet a brit-japán együttműködés eddigi történetében. A spanyol versenyző úgy véli, hogy „Elméletileg Monaco lehet a legjobb pálya számunkra idén.” 2017-re pedig elviekben egy teljesen újratervezett Honda-erőforrás áll majd a McLaren rendelkezésére.

És hogy versenyzői téren mi lesz a helyzet? Egyelőre háromesélyes a dolog, hiszen Alonsonak élő szerződése van, viszont Button kontraktusa az idei évad végén lejár.. Stoffel Vandoorne-ról pedig még nem is beszéltünk, aki mielőbb szeretne választ kapni arra a kérdésre, hogy számítanak-e rá teljes értékű versenyzőként 2017-ben a wokingi istállónál.

„Számomra az lenne a legjobb, ha mielőbb meghoznák a döntést, de úgy gondolom, hogy mindenkinek ez lenne a legmegfelelőbb. Jelenleg is keményen hajtok és remélem, hogy jövőre versenyezhetek, határozottan ez a célom. Természetesen a McLaren az elsődleges prioritás számomra.” – fűzte hozzá Vandoorne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!