f1

2016.05.25. 14:55

„Furcsán” viselkedik a Renault

Cyril Abiteboul szavával élve a Renault mostanában „furcsán” viselkedik, a csapat pedig igyekszik felkutatni ennek okát.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Renault Sport F1

Visszatérésének évében a Renault keserves harcot folytat a pontszerző helyek valamelyikéért – idén eddig csak egyszer végeztek az első tízben –, ám a potenciálisan fejleszthető területekkel tisztában vannak. Motorfronton biztatóbban az eredmények, miután a Red Bull a 2016-os specifikációval megnyerte a Spanyol Nagydíjat.

„Ami a Renault-t illeti, a gumikkal egyelőre szenvedünk, így itt van még mit megérteni” – mondta Abiteboul. „Furcsa, hogy Barcelonában az időmérőn versenyképesebbek voltunk, mint a versenyen, holott az előző hétvégéken ez pont fordítva volt. Ezt kell megoldanunk valahogy; a motorról tudjuk, hogy jól működik.”

A franciák Monacóra egy továbbfejlesztett verzióval érkeznek, amely az előrejelzések szerint minimum kéttizedes javulást eredményezhet. A Red Bull és a Renault pilótái egyaránt dicsérték a barcelonai teszten már kipróbált motort, a hercegségben azonban csak összesen kettő új erőforrás áll majd a négy versenyző rendelkezésére. Abiteboul biztos benne, hogy a motor további dobogókat fog szállítani a Red Bullnak és, ami számára fontosabb, pontszerzéseket a Renault-nak – amennyiben meg tudja oldani a problémáit.

„A csapatunk a lehető leghamarabb hasznot fog húzni a motorból, de egyéb területekre is koncentrálnunk kell, mint például a gumik” – folytatta a Renault sportigazgatója. „Ez egy olyan terület, ahol meglehetősen gyorsan és hatékonyan fejlődni tudunk, már csak az autó gumifelhasználási szokásainak megértése által is.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!