Sport

2016.05.27. 10:41

Erősíteni a támadójátékot

Székesfehérvár – A felkészülés rajtja előtt három nappal a nyilvánosság előtt is bemutatkozott a Videoton FC új vezetőedzője, Henning Berg.

Ferencz Balázs

A norvég szakember székfoglalóját televíziós társaságok kamerái, valamint szépszámú újságíró várta a Hiemer-ház báltermében. Új csapatával csak a jövő héten találkozó Henning Berg szerződtetésének körülményeiről a klub sportigazgatója beszélt.

– Nagyon örülünk, hogy megállapodtunk, és egy ilyen felkészült, eredményekkel is büszkélkedő, kiváló szakembert sikerült megnyernünk a csapat élére – fogalmazott a Videoton FC új edzőjéről a sportigazgató, Kovács Zoltán. – Bízom benne, hogy rátermettségét, emberi kvalitásait is bizonyítani fogja. Nem volt bő a jelöltek névsora, de a kiválasztást hosszú folyamat előzte meg, majd az első találkozásunk után nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot.

Henning Berg 1969-ben született, játékosként szerepelt a Valarenga, és a Lillestrom csapataiban, de igazán komoly eredményeket Angliában ért el. A Blackburn Rovers hátvédjeként megnyerte a Premier League-et, majd ugyanezt a Manchester United alakulatával is megismételte, ráadásul a MU-val Bajnokok Ligáját is nyert. A százszoros norvég válogatott edzőként előbb Oslóban, majd a Lillestromnél dolgozott, a Balckburn padján 57 napig ült, legutóbb a Legia Warszawával azonban lengyel bajnok lett. Varsóból októberben távozott. A 46 esztendős szakember nagy kihívásnak tartja, hogy a

Videoton edzője lehet.

– A cél egyértelműen a bajnoki cím megszerzése, valamint az európai kupaszereplés, s ez vonzó volt számomra. Egy edzőnek meg kell találnia a közös hangot a vezetőséggel, de itt ez gyorsan megvolt. A legfontosabb számomra, hogy együtt dolgozhatom a játékosokkal, a szakmai munkát úgy végezhetem, ahogy én azt ideálisnak tartom. Az előrelépés Magyarországon klubszinten és a válogatott terén is látszik. Azon leszek, hogy ennek a Videoton is részese legyen – vélekedett a fehérváriak új trénere, aki a hét eleji orvosi vizsgálatok után vezényli első edzését a csapatnak.

– A Videoton jó alapokkal rendelkezik, amire lehet építeni. A szezon vége jól sikerült, az utolsó öt-hat meccsét meg is nyerte a csapat, de szoros volt a mezőny. A csapat alapja jó, a védekezés terén stabil a klub, de a támadásoknál előre kell lépni. Több lehetőséget szeretnénk kialakítani, és több gólt szerezni.

Ez azt is jelenti, hogy a támadószekciót igazolásokkal is erősíteni kell.

– Olyan játékosokat keresünk, akik segítségünkre lehetnek a támadásban, természetesen a pénzügyi kereteinken belül mozogva. Neveket most még nem tudok mondani, de optimista vagyok. Folyamatban van a csapat megerősítése. A sportigazgatóval közösen vizsgáljuk, hogy kik jelenthetnek erősítést. Hogy a céljainkat el tudjuk érni, vagy hogy lépést tartsunk a bajnokságot toronymagasan nyerő Ferencvárossal, szükség lesz az acélosításra. Egyébként a legfontosabb számomra az egység a csapaton belül, illetve, hogy tudjam fejleszteni a játékosok képességeit egyénileg és csapatként is. Mert a célom, hogy eredményes és szép futballt tudjunk játszani – ecsetelte Henning Berg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!