Szentgotthárd

2016.05.28. 09:37

Ápolja a kötet a hagyományokat

Szentgotthárd - Megható ünnepségen mutatták be Bedi Beatrix könyvét, mellyel méltó módon ápolják a rábafüzesi hianzek múltját.

Melus Marcell

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Szentgotthárd-Rábafüzes és egy könyvkiadó nemrég tartotta Bedi Beatrix: Rábafüzes és a hianzek: Bölcsőben ringattak, batyuval kidobtak című könyvbemutatóját. A könyvet Farkas Csaba a könyvkiadótól személyesen ajánlotta. Ezzel a kiadvánnyal az olvasó betekintést nyerhet a rábafüzesi hianzek hagyományaik gazdag tárházába, olyan népszokásokkal, dalokkal ismerkedhet meg, amelyek már-már feledésbe merültek. A könyv a múlt értékeit megbecsülő, őseinek szokásait tisztelő és dalait szerető utódoknak szól, hogy ápolják a hianzek múltját.

Ünnepi beszédet mondott V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Majthényi László, a Vas Megyei közgyűlés elnöke, valamint Huszár Gábor, Szentgotthárd Város polgármestere. Az este zárásaként fellépett a 40 éve töretlen sikerekkel működő Rábafüzesi Német Asszonykórus. A nemzetiségi önkormányzat a helyi fiókkönyvtárral közösen egy képtárat hozott létre, ahol gazdag képanyaggal dokumentálja Rábafüzes háború előtti kulturális életét. A sokszínű kiállítás a Színház aulájában tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!