Sport

2016.05.29. 16:50

A vegyesváltók zártak - Az oroszok nyerték a vb utolsó aranyérmét

Moszkva - Az oroszországi öttusa világbajnokság zárónapján rendezték a mix-váltók versenyét. Az orosz duó otthon tartotta a vb utolsó aranyérmét.

Ferencz Balázs

Rekordlétszámú mezőny versengett a mix-váltóban, 23 egység ugrott medencébe a férfi-női vegyescsapatokat felvonultató viadal nyitányán. A magyar színeket két fehérvári sportoló képviselte, az Alba Öttusa SE-t erősítő Alekszejev Tamara és a Volán Fehérvár öttusázója, Málits István nem kezdtek túl jól. Az úszást a 21. helyen fejezték be, így igazán fergeteges vívás kellett ahhoz, hogy visszaküzdjék magukat az élmezőnybe. Nem is forgatta rosszul a párbajtőrt a magyar egység, a számot a 9. helyen zárták, majd a lovaspályán vétettek némi hibát, így nem kaptak maximális pontszámot. A kombinált számban az utolsó lövősorozatig javuló tendenciát hoztak Tamaráék, azonban az utolsó sorozatban sokat időztek a lőállásban. A magyar staféta a 10. helyen zárta a világbajnokságot.

Málits István a férfi váltóban és a mix-váltóban indult a vb-n. Fotó: UIPM

A mix-váltók versenyét az orosz Aleksander Lesun, Donata Rimsaite duó nyerte, megelőzve a Jiahao Han, Xiaonan Zhang alkotta kínai párost és a Ilya Palazkov-Anastasiya Prokopenko fehérorosz kettőst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!