Sport

2016.05.29. 20:40

Akadémiai színvonalon - Évzáró örömteli sikerek után: néhány nagyszerű bejelentés

Dunaújváros - Pénteken a Campus Étteremben tartotta meg a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia évzáró értekezletét.

Jankó Árpád

Az utánpótlás játékosok (ifi, junior) mellett természetesen a felnőtt női csapat kézilabdázói, szakvezetők, az Akadémia dolgozói, vezetői és több illusztris vendég, valamennyien a csapat mecénásai, támogatói jelentek meg. Többek között dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Hingyi László a tulajdonos önkormányzat részéről, mint bizottsági elnök, Gombos István alpolgármester, dr. András István rektor.

Csinos hölgykoszorú, a csarnokban izzasztó, sok fáradtságos csata hősei, akik hihetetlen átváltozás után az ünnepség szépségei voltak. Fotó: Zsedrovits Enikő

Az ünnepség fő szónoka Szemenyei István ügyvezető igazgató volt, aki összefoglalta az Akadémia bajnoki évét. Örvendetesnek tartotta - joggal -, hogy az Akadémia megalakulása után már az ötödik évben rangos európai kupát nyertek el, mégpedig úgy, hogy a döntő visszavágóját az egyesület dolgozói magas színvonalon szervezték meg Veszprémben. Úgy gondolta, hogy a felnőtteknél kudarc az alapszakasz harmadik helye után a rosszul eltervezett rájátszásban az ötödik hely. A juniorok érmes harmadik helye, az ifik nyolcadik helyezése is figyelemre méltó. Az NB I B is sikeres volt (junior, ifi negyedik-negyedik helyezés). Nem hagyható ki a diákolimpián szerzett ezüstérem sem, ami a Rudas középiskolát dicséri. Az első csapat mellett két kemény, nagy tudású edző, Zdravko Zovko, György László, valamint Ferling Bernadett erőnléti, Farkas Andrea kapusedző tevékenykedett

Az ügyvezető megköszönte a csapat, az Akadémia támogatását, és bejelentette, hogy komoly rehabilitációs központ alakul majd, és két saját tulajdonú busszal is rendelkezni fog majd a klub. A következő bejelentést mindenki nagyon várta: kétmilliárd forint van betervezve a költségvetésbe csarnok építésre.

Ezek után dr. Dorkota Lajos és Hingyi László is szót kért. Az ünnepségen Radulovics Bojana szakmai vezető jutalmakat, ajándékokat adott át. Két junior és két ifjúsági játékos is kapott jutalmat. Grosch Vivien, Molnár Beatrix, Nagy Zsuzsanna és Franyó Laura teljesítményét díjazták. A támogatók is kaptak ajándékot, majd a négy távozó játékos is átvette azt a díszes tablót, amely majd emlékezteti őket az itt eltöltött időszakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!