Bulvár

2016.05.30. 17:55

Bennfentes - Ki mit főzött a hétvégén?

Bár május utolsó hétvégéjéhez elsősorban a gyereknap megünneplése kötődik, a magunk mögött hagyott hétvégén azért felnőttként is megmutathattuk, hogy tudunk gyerekek lenni. Ki a szombathelyi Márton-főzőverseny vurstlihangulatában érezte jól magát - miközben a föl-fölszálló hőlégballonokat csodálta -, ki Orbán-napot ünnepelt, ki a Republic koncertjén szabadult föl. Az biztos, hogy szerte a megyében jól kifőzték. És még a nap is sokat sütött.

Nagy Ildikó

PONT Az adományboltok éjszakájába a szombathelyi közösségi bolt is bekapcsolódott, az autizmussal élők javára. Rumi Edinának autizmussal élő nagylánya van, ráadásul remek hastáncos. Íme!

OSZTÁS A szombathelyi Szent Márton-főzőversenyen 22 vállalkozó szellemű csapat 22 bogrács ételt készített el szombaton délelőtt a Sportligetben. Öt bográcsot dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő (jobbról) vett magához - és vitt tovább a szombathelyi hajléktalanszállóra.

REPUBLIC Az égiek is azt akarták, hogy jól sikerüljön a Celldömölkre szinte hazajáró Republic zenekar szombati koncertje Celldömölkön, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár előtti Dr. Géfin téren. Az együttest a 10. születésnapját ünneplő Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület hívta meg az újabb föllépésre. A rajongók között üdvözölhettük a Bobáról érkezett Szabóné Porkoláb Zitát, Bécsiné Nemes Tündét és Porkolábné Erdős Mónikát is. Hogy jól érezték-e magukat? A kép magáért beszél.

ÍZEK V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is ott volt a vásárosmiskei hegyen rendezett Orbán-napi ünnepségen. Már csak azért is, mert jól emlékszik arra az idős helyi férfira, aki évekkel ezelőtt egy rendezvényen megveregette a vállát, és a következőt mondta: Fiam, neked itt még be kell mutatkoznod, nem úgy, mint a Kovács Ferkónak (a megyei közgyűlés akkori elnökére gondolt), akit a tízéves gyerekek is ismernek." V. Németh Zsolt komolyan vette az intelmet, most is örömmel jött a miskei hegyre, ahol Borbély Lászlóval, a kápolna felújítását szervező egyesület elnökével és Ivánkovics Ferenc polgármesterrel a helyi vadpörköltet is megkóstolta.

ESZMECSERE A szombathelyi Szent Márton-főzőverseny alkalmat adott találkozásokra is. Fehér asztal mellett váltott szót Miszlivetz Ferenc szociológus, történész, az MTA doktora, a kőszegi KRAFT-program vezetője (balról), Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója - a főzőverseny zsűrijének tagja - és Mehlhoffer Tamás, a Vas Népe szerkesztőségi menedzsere, digitális főszerkesztője. A KRAFT például annyit tesz, hogy „kreatív város, fenntartható vidék”. Szükség van erre is, arra is.

CSEMEGE Az Orbán-napi ünnepségen kiderült az is, hogy egy kicsit mindenki vásárosmiskei. Dr. Szijártó Valéria sárvári jegyző a falu szülötte; Kovács Ferenc nemzetpolitikáért és kulturális kapcsolatokért felelős müncheni konzul még közgyűlési elnökként lett tiszteletbeli vásárosmiskei; Szijártó László, a megyei közgyűlés tagja ugyan a szomszédos Gércén él családjával, de szívügye a miskei kápolna, és az Orbán-napi ünnepségnek is ő a fő motorja; a Dukához és Kőszeghez, borászként pedig a Kissomlyóhoz kötődő Erdélyi János filmrendező nélkül pedig nem teljes a vásárosmiskei borverseny zsűrije. Az is közös bennük, hogy kedvelik a helyi termékeket, így Csejtei Endre őstermelő standjánál is szívesen kóstolták a különleges szörpöket, lekvárokat és réteseket.

ZONGORAMŰVÉSZ Juliana Steinbach brazil származású francia zongoraművész a Bartók Teremben, itt még a szimfonikusok bérletes Ravel-próbája közben. Az elmélyült figyelem Madaras Gergely karmesternek szól.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!