Sport

2016.06.01. 15:42

Röplabdás nap a Sugár úton

Szombathely - A röplabdázásé lesz a főszerep szombaton a Sugár úti sporttelepen, illetve a csarnokban a Szombathelyi Sportiskola röplabdaszakosztályának családi napján.

Horváth Erika

Szombaton 10-től 19 óráig ütik majd a (röp)labdát a különböző életkorú és tudású játékosok, de további programok is színesítik a családi röplabdás napot. Először a fiataloké lesz a terep. A sportiskolában több mint száz lány ismerkedik a röplabdázással. 10 és 14 óra között a legkisebbek (mini, szupermini) játszhatnak majd a szabadtéren kialakított két parkröplabdapályán. Mellette kézművesfoglalkozással, arcfestéssel, légvárral, illetve is rajzversenyen is szórakozhatnak a gyerekek. Közben a Sugár úti kiscsarnokban megkezdődnek a mérkőzések. 10 órától a sportiskola U14-es és U16-os csapatai játszanak. 11 órától az amatőr, illetve volt röplabdások felnőtt mixcsapataié lesz a pálya. 12 órakor kezdődik egy öregfiúk- és egy öreglányok-mérkőzés Szombathely egykori polgármestere - a szintén volt röplabdás - Wagner András emlékére. 14 órától a Sprint SC ülőröplabda-bemutatójával folytatódik a program, majd 15 órától egy férfi gálamérkőzés következik az NB II-es SZoESE-Sprint és a 20 évvel ezelőtti NB II-es Progress-TK junior bajnokcsapata között. A napot egy - nagyon nagy - tétmérkőzés zárja: a HVSE/VSA és a kecskeméti RÖPKE SE közötti NB I-es osztályozó visszavágója. A röplabdás napra hazalátogat a sokszoros válogatott Nagy József, aki a minap ismét bajnoki címet ünnepelhetett a Kaposvárral, és két Szombathelyen nevelkedett NB I-es női játékos, a Vasassal ezüstérmes Bodovics Hanna és a Gödöllővel hatodik Takács Doroti is - velük is találkozhatnak a sportág szimpatizánsai.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!