Sport

2016.06.02. 16:44

Nyert a Göcsej, de nem bajnok

A női futsal NB II bajnoki döntőjének második mérkőzését rendezték a Városi Sportcsarnokban. A hajrában többször is eldönthették volna a zalaiak az NB I-be való feljutást.

Jóna István

Göcsej SK- Gyulai Amazonok 6-5 (3-3)
Zalaegerszeg, 200 néző, jv: Stárics Roland (Vincze, dr. Egyed)
Göcsej SK: Kiss, Boda, Orbán, Marsai, Lehota, csere: Fábián, Légrádi, Puskás, Molnár, Szabó, Nagy, Horváth, edző: Halmos MátéGyulai Amazonok: Csontos, Papp, Fülöp, Perjési, Pilán, csere: Bálint, Csanálosi, Balogh, Szerb, Erdélyi, edző: Molnár Zoltánné
Gólszerzők: Marsai, Puskás, Orbán (3), Lehota ill: Csanálosi (2), Bálint (2), Pilán,

Nem estek egymásnak a csapatok a mérkőzés elején, inkább a biztonságos védekezést részesítették előnyben. A 3. perc elején egy vendég kapufa ébresztette a hazaiakat, akik egy perccel később Marsai Nikolett találatával megszerezték a lélektanilag fontos első gólt (1-0). A vendégcsapat átvette az irányítást és a 6. percben újabb kapufát lőttek, majd a kipattanót Kiss védte bravúrosan. Látványosan felpörgött a találkozó, ami sok pontatlanságot is eredményezett. A 10. percben egy lecsorgó szabadrúgás után Csanálosi egyenlített (1-1). Hamar jött az újabb hazai gól. Molnár vitte le az alapvonalra a labdát és pontosan Puskás lábára passzolt, aki kilőtte a jobb sarkot (2-1). A 13. perc elején a félpályánál labdát szerzett a Göcsej és Marsai indításából Orbán meg sem ált a kapuig és az újabb zalai gólig (3-1). A vendégek lendülete nem csökkent és a 17. percben Csanálosi egy gólra hozta fel csapatát, majd két perccel később Bálint egyenlített. (3-3).

Eseménydús első félidő után a második játékrész elején lendületesen kezdtek a hazaiak. Mindkét csapat átlövésekkel próbálkozott, de a kapusok állták a nyomást. A 27. percben egy hazai hibát kihasználva Pilán szerzett vezetést a gyulaiaknak (3-4). A 29. percben Marsai vállalkozott lövésre baloldalról és kipattanóra remekül érkező Lehota egyenlített (4-4). Két perccel később újabb zalai védelmi hibát kihasználva Bálint juttatta előnyhöz a vendégeket (4-5). A Göcsej SK nagyon akart, kidolgozta a helyzeteit, kapufát is lőtt, de nem akart összejönni az egyenlítés. A 35. percben kisbüntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Orbán értékesített (5-5). Fél perccel később Orbán a vendég térfél közepéről már vezetéshez juttatta a hazaiakat (6-5). A hajrában három kisbüntetőt is hibázott a Göcsej és óriási lehetőséget szalasztottak el. A gyulaiak állták a zalai rohamokat és végül idegenben lőtt góllal, de ők örülhettek az első osztályba jutásnak.

Halmos Máté: - A mai mérkőzés első félidejére rányomta a bélyegét a teher. Sajnos a lányok motivációja átcsapott olyan szintre, hogy görcsössé váltunk. Amiért csalódott vagyok az elsősorban nem az, hogy rosszabb gólkülönbség miatt nem megyünk az NB I-be egyenes ágon, hanem amelyik csapat így tud küzdeni és játszani, mint mi a második félidőben, az a csapat sikerre született. Gratulálok az ellenfelünknek a feljutásért.

A lányoknak maradt a Skorpio SE elleni osztályozó, míg a férfiak péntek este 19 órától az NB I-es tagság megőrzéséhez fontos bajnokit játszanak az Aramis SE-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!