f1

2016.06.05. 06:44

Berger: Verstappen kelleni fog a Mercedes legyőzéséhez

A Mercedes jelenleg uralja az F1-et, megközelíteni is csak nagyon ritkán lehet őket, ha csak a két folyamatosan rivalizáló pilóta ki nem löki egymást a versenyen.

Szabó Bence

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A szinte tökéletesre sikerült turbós erőforrás jelenti számukra a legnagyobb ütőkártyát, nem lebecsülve ezzel persze Nico Rosberg és Lewis Hamilton kvalitásait. A Mercedes másik nagy előnye a karosszériában keresendő, ugyanis aerodinamika terén legfeljebb a Red Bull képes felvenni a versenyt, állítják a szakértők.

Gerhard Berger szólalt meg nemrég ezzel kapcsolatban, aki elismerte a fentieket, de megjegyezte, hogy a Rosberg-Hamilton kettős a mezőny legjobb pilótapárosa, így a Red Bullnak mindenképp vérfrissítésre volt szüksége, Verstappen előléptetésével pedig megtették az első lépést, hogy elkaphassák a szárnyaló Merciket.

„A Mercedes pilótái egyenként is kiemelkedőek, együtt pedig legyőzhetetlenek” – mondta Berger, majd áttért a Red Bullra és Verstappenre:

„Pontosan ezért húzott nagyot a Red Bull Max szerződtetésével. Van egy Daniel Ricciardójuk, aki jelenleg elég versenyképes, de szükségünk volt még valakire, mert nem áll rendelkezésükre egy Nico Rosberg, avagy Lewis Hamilton. Arra gondoltak, ha Ricciardo és Verstappen egy csapatba kerülne, a Ferrarira biztosan nyomást gyakorolhatnak, a következő szezonban pedig esélyük van megszorongatni a Mercedes pilótákat is.” – filozofált az egykori versenyző.

Berger emellett szép szavakkal illette Verstappent, akinek szerinte jó esélye van, hogy a közel jövőben akár bajnokká váljon:

„Nagyon fiatal még és sokat és sokaknak kell még bizonyítania, de úgy vélem egyértelmű, hogy potenciális világbajnokról van szó.” – zárta mondanivalóját Gerhard Berger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!