f1

2016.06.04. 15:18

Maldonado keményen dolgozik 2017-es visszatérésén

Annak ellenére, hogy több lehetősége lenne más szériákban versenyezni, a venezuelai pilóta csak F1-es visszatérésére koncentrál.

Komenda Vivien

Fotó: Lotus F1 Team

A 2012-es Spanyol Nagydíj győztesét télen menesztette a Renault csapata, miután támogatója, a PDVSA körül problémák adódtak.

„Körbe néztem a lehetőségek között, és nagyon keményen dolgozom, remélhetőleg a lehető leghamarabb visszatérhetek a Forma-1-be.” – mondta Maldonado. „Nyitott vagyok – nyitott a jó dolgokra. Nagyon jó lenne, ha az F1-ben mehetnék, de ha nem, akkor is teljesen készen állok rá. Aktív vagyok, sokat tesztelek, sok kört teszek meg, mindig új gumikon, valamint keményen edzek. Bármikor kész vagyok beülni az autóba, és a legtöbbet kihozni magamból.”

„Muszáj dolgoznunk egy B terven is, ami talán az IndyCar, vagy valamilyen sportautós széria. De a Forma-1 jelenleg az A terv.”

Maldonado a Pirellit segíti a jövő évi, szélesebb gumik tesztelésében, ami ugyan egy csalódás számára F1-es ülésének elvesztése után, ám szerinte előnyére válhat az is, hogy így már sokkal jobban ismeri az abroncsokat, mint bárki más.

„Csalódás volt természetesen, hiszen már majdnem 25 éve versenyeztem, de ez az élet. Tovább kell lépni. A Pirelli hívott tesztelni, és már most sokat teszteltünk és kiváló munkát végez mindenki. Nagyon érdekes. Valamint nekem is hasznos, hogy nagyon sokat megértek az abroncsokról.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!