Sport

2016.06.06. 10:07

Kovács János 1943-2016

Megdöbbentő hír érkezett a családtól, apu tegnap elhunyt! Nem tudtam felfogni, hiszen előző nap még beszéltünk az udvarban és terveztük a jövő hetet, hogy mikor vannak a kispályás meccsek. Jani bácsi hívjál és jövök érted. Láttam és éreztem - ahogy mindig -, hogy nagyon várja már a meccs napját.

Civil Tudósítónktól

Mentem is érte a Széll Kálmán utcába, fordulok az udvarba majd várom, hogy jöjjön, de nem jön. Akkor fogtam fel igazán, hogy az öreg már nem jön. Sírva indultam tovább és magamban ismételgettem, Jani bácsi ne aggódj, megoldjuk, megnyerjük ezt a meccset is. És megnyertük! Tudtam, hogy büszkeség tölti el.

Kovács János 1943.05.08-án született Szombathelyen. Iskoláit Szombathelyen és Sopronban végezte. Első és egyben az utolsó munkahelye is a Falco volt. A kereskedelmi osztályon dolgozott, illetve a gyár szakszervezeti vezetője is volt. A külkereskedelmi kapcsolatai révén számos sportbarátság köttetett. Általa nemzetközileg is ismertté vált a Falco kispályás focicsapata. A csapat 1976-ban alakult a gyár dolgozóiból, Kovács János egyik alapító tagja volt. Játékos pályafutását befejezve 1980-ban lett a focicsapat vezetője, és irányításával a gárda minden évben a bajnokságot megnyerve feljutott az első osztályba.

Az első komolyabb sikered a csapattal a balatonföldvári országos rendezésű Expressz kupa volt, ahová több mint 400 csapat nevezett. A torna fődíja egy 10 napos NDK út volt, nagy élményekkel. Vezetéseddel az első osztályban több mint 20 bajnoki aranyérmet szerzett a csapat. Az öregfiúk bajnokság 1993-ban kezdődött. Azóta mindössze kétszer nem sikerült megnyerned csapatoddal a bajnokságot (egy ezüst, illetve egy bronzérem). A csapatod eredményeire felfigyeltek a megyehatáron túl is. Rengeteg meghívásos tornán szerepeltél a csapattal, ahol sok tornagyőzelemmel gyarapítottad Szombathely hírnevét. Nálad nemcsak a játéktudás számított, hanem az ember is! A focicsapat volt a második családod. Te voltál a Falco család összetartó ereje. Június 3-ára szervezted a csapat 40. évfordulóját. Szokásodhoz híven lelkesen készültél beszéddel is, amit már csak ott fent tudsz elmondani. Mindig a legnagyobb szurkolója voltál a Falco focicsapatának és az is maradsz Jani bácsi! Emlékedet megőrizzük és a munkásságodat továbbvisszük. Nyugodj békében!

Táncsics András és a Falco kispályás csapata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!