Sport

2016.06.06. 09:45

Európa tetején a kőszegi táncosok – Négy érmet hozott a Dance Jam

Budapest, Kőszeg – Hiába volt riválisa öt másik országból a Dance Jam táncosainak: nem volt jobb a kőszegi csoportos koreográfiáknál az európai döntőn.

Bakos Ágnes

– A magyar versenysorozaton legtöbb pontot szerzett versenyszámokkal kvalifikálták magukat a magyar versenyzők az EurOpen 2016 nemzetközi döntőjébe – árulta el a döntőt megelőző munkáról Földesiné Németh Csilla, a kőszegi Dance Jam tánccsoport vezetője.

Két csoportos, két duó és négy szóló koreográfiával is a nívós megmérettetés döntőjébe jutott a kőszegi csapat, azzal, hogy ősz óta gyűjtötték a hazai elismeréseket különböző versenyeken.

Fotó: Dance Jam

A hétvégén rendezte a nemzetközi döntőt Budapesten a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége. Hat ország versenyzői mérték össze tudásukat, koreográfiáikat.

A kőszegiek két aranyérmet, egy ezüstöt és egy bronzérmet hoztak. Földesiné Németh Csilla részletezte: – „A pipacsok virulnak bársony szirmaikkal” és a „Szürke képzetek” koreográfia első helyezett lett, Hanák Rebeka és Galambos Eliza „Szelek szárnyán” című duója második helyezést ért, a „Virágos rét közepén” koreográfiával Hanák Rebeka a rendkívül erős mezőnyben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Egy kis pihenés következik, de a nyár is a táncról szól a kőszegi lányoknak: július elején rendezik Szlovákiában az Európa-bajnokságot, ahonnan szintén érmekkel szeretnének hazatérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!