Sport

2016.06.06. 10:26

Bajnok lett a ZTE KK U21

Zalaegerszeg - A ZTE KK U21-es csapatának sikerével ért véget a városi-megyei kosárlabda bajnokság múlt pénteken az Ostoros-csarnokban.

Varga Andor

A záró játéknap eredményei. 5. helyért: Göcsej SK– Kanizsa KK 54-63. Legjobb dobók: Mészáros 23/9, illetve Horváth G. 28. 3. helyért: Zalaegerszegi KK–Laza Csukló 43-64. Ld.: Takács G. 16, ill. Adrovicz 28. Döntő, 2. mérkőzés: Egerszeg AC–ZTE KK U21 54-69. Ld.: Tóth O. 22/6, ill. Olasz 25.

Az új bajnokcsapat a végső párharcot 2-0-ra nyerte meg a címvédővel szemben, a többi helyezés sorsa ezen az egy találkozón dőlt el. A végeredmény: 1. ZTE KK U21, 2. Egerszeg Air Craft, 3. Laza Csukló, 4. Zalaegerszegi KK, 5. Kanizsa KK., 6. Göcsej SK, 7. Niederwald, 8. Kertvárosi Kommandó, 9. ZTE KK Kadett, 10. PERSZE, 11. Lenti TE, 12. Kertvárosi LSC.

A ZTE KK U21 bajnokcsapata. Állnak (balról): Kis Attila edző, Lógár Bence,Kis Raul Attila, Olasz Ádám, Kis Patrik, Kovács Martin. Középen: Kámán Bálint, Vass Dominik, Borbély Bence, Puschmann Bence. Elöl: Bojkovszky Bence. A képről hiányzik: Domján Tamás, Kovács Dénes, Nyúl Zsombor, Varga Soma (Fotó: Csizmadia László)

Múlt pénteken átadtak különdíjakat is. A szezon legeredményesebb játékosának Verein Ádám (Lenti TE) bizonyult, a triplákat Tóth Olivér (Egerszeg AC) dobta a legpontosabban. A legjobb játékvezető díját Németh Csaba érdemelte ki.

– Parázs hangulatú döntő zárta le a szezont, amelyre elégedetten gondolhatunk vissza – értékelt a szervező Csizmadia László, aki szerint a finálét a zetés fiatalok jobb edzettségi állapota döntötte el. – Az alapszakaszban sok gond volt az időpont-egyeztetésekkel, főleg a két korosztályos ZTE-csapat rengeteg elfoglaltsága miatt. Ám a rájátszásban már minden meccs a pályán dőlt el. Úgy érzem, a színvonal is megfelelt az elvárásoknak, és bízom benne, hogy az ősszel ismét ott lesz 10-12 csapat a rajtnál.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!