Sport

2016.06.06. 11:08

Kick-box érmek

Esztergom - Eredményesen szerepeltek a Perfect Change-Metex05 Controll SE sportolói a felnőtt magyar kick-box bajnokság döntőjében.

Tóth Gábor

A 2016. évi light-contact és kick-light felnőtt magyar bajnoki döntőben a szombathelyi Perfect Change-Metex05 Controll SE sportolói képviselték a vasi színeket. Komoly tétje volt az erőpróbának, ugyanis nem csak a bajnoki helyezésekért küzdöttek a résztvevők, a legjobbak kvalifikálhatták magukat maribori light-contact Európa-bajnokságra, és az athéni kick-light Európa-bajnokságra.

A Controll SE kick-box szakosztályából hat versenyző állt tatamira. A felnőttek mezőnyében újoncnak számító Bolfán Ádám a -69 kg kick-light elődöntőjében a súlycsoport jelenlegi válogatottját, az esztergomi Tóth Patrikot búcsúztatta magabiztosan. A szombathelyi házi döntő viszont nem jött össze, a másik ágról érkező Kovács Ádám ugyanis sérülés miatt feladni kényszerül a finálét. Így Bolfán arany-, míg Kovács ezüstérmmel zárt. Előtte viszont a szegedi születésű, jelenleg a szombathelyi egyesület színeiben versenyző Kovács Ádám -69 kg light-contactban a legjobbnak bizonyult. Bárdosi Sándor -79 kg kick-lightban a nyolc között kezdte meg a versenyzést. A negyeddöntőben, az elődöntőben és a fináléban is remekül versenyzett, magabiztosan gyűjtötte be a bajnoki címet. Bolfán Ádám, Kovács Ádám és Bárdosi Sándor bajnoki címükkel bekerültek a Magyar Kick-Box Szövetség felnőtt válogatottjába, és indulási jogot szereztek az Európa-bajnokságra.

Szász Krisztofer, Grünczeisz Patrik és Szmolek Emanuel első éves junior versenyzőként tették próbára a tudásukat - és alaposan helyt álltak.

Eredmények: Szász Krisztofer (-57kg) LC 3., KL 3.; Grünczeisz Patrik (-57 kg) KL 2., Bolfán Ádám (-69 kg) LC 2., KL 1.; Kovács Ádám (-69 kg) LC 1., KL 2.; Bárdosi Sándor (-79 kg) KL 1.; Szmolek Emanuel (-79 kg) LC 3., KL 3.

A Controll SE kung fu szakosztályunk felnőtt sportolói is megmérettették magukat Esztergomban. Szakál Diána a 70 kg light-contact döntőjében a válogatottságra pályázó budapesti Alina Marist győzte le technikás küzdelemben.

Eredmények: Szakál Diána (-70 kg) LC 1., KL 2.; Pintér Bálint (-74 kg) LC 3., KL 2. Hangay Péter (-84 kg) KL 2. Döbrentei Máté (-84 kg) LC 2.

A kick-box szakosztály sportolóit Dancsó Zoltán, a kung fu szakosztály versenyzőit pedig Koszogovits Mihály készítette fel az országos bajnoki döntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!