Sport

2016.06.06. 15:03

ZTE FC: egyeztetnek a jövőről

Zalaegerszeg - Végül nem sikerült visszajutni az élvonalba, így a ZTE FC labdarúgói számára egyfajta csalódással ért véget a vasárnap az NB II sorozata, de ezen nincs is mit csodálkozni.

Kerkai Attila

Igazából nem most, hanem a múlt heti forduló után dőlt el a kérdés, amikor a Mezőkövesd Siófokon nyert, s valószínű lett, hogy nehéz lesz már utolérni. Az egerszegiek a kiesett Ajkát még gólzáporos mérkőzésen legyőzték (5-0), de ez (a siker) el is volt várható. A ZTE FC a bronzéremmel vigasztalódhatott, ami a kiesés óta (2012) messze a legjobb helyezés és csak két pont hiányzott a második helyhez.

Daru Bence lett az NB II gólkirálya, de óhatatlan mindehhez hozzátenni: egy sor lehetősége volt a tavasz során a ZTE FC-nek, hogy éljen az eséllyel és megszilárdítsa helyét a második pozícióban. Az utolsó hat meccs nem nézett ki rosszul, ez eredményes szakasz volt, de az a két pont a végén is hiányzott...

Temetői hangulatról természetesen szó sem volt, örültek a bronznak, s mindenki szeretné, ha jövőre is érmes céljaik lennének. Fotó: Katona Tibor

Annyit tudunk, hogy nem marad mindenki Egerszegen a mostani keretből. Vannak lejáró szerződésű labdarúgók, de olyanok is, akik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A Csank Jánost váltó ifj. Mihalecz István vezetőedző megbízatása az utolsó hat fordulóra szólt, de a keretet is az új versenykiírásnak megfelelően kell kialakítani. A 2016-2017. évi NB II-es bajnokságban (ami 20 csapatos lesz) már nem csak lehetőség, hanem előírás, hogy két, 1996. január elseje után született játékosnak végig a pályán kell lennie. Bedi Bence alapemberré vált, ő 1996-os születésű, de például a másik stabil kezdő, Babati Benjamin 1995-ös. Újabb fiatalt kell tehát a csapatban szerepeltetni. Hogy éppen így jó-e ez a szabály, erre most ne térjünk ki.

Megkeresésünkre Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője elmondta: a csapattal hétfő estére közös vacsorára hivatalosak, aztán június 25. környékére tervezik a felkészülés kezdetét. Kérdésünkre a vezető megerősítette, hogy felkérték ifj. Mihalecz Istvánt a munka folytatására, de tárgyalásaik még nem zárultak le. Azt is elmondta, hogy a jelenlegi keretből 14 játékost szeretnének itt tartani, köztük olyanokat is, akiknek lejár a szerződése.

Ám vannak, akiket vinnének... Daru Bencének a nyáron (és már most is) lesznek kérői, mert egy 22 gólos támadó esetében ez természetes. A szurkolókat pedig leginkább az foglalkoztatja, hogy milyen célokkal vág neki az újabb pontvadászatnak a ZTE FC. Ágoston Zoltán lapunknak elmondta: napokon belül erről is tájékoztatást adnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!