Sport

2016.06.06. 16:07

Fajka Dávid nagydíjas ezüstje

Bábolna - Fajka Dávid, a Jáki Lovas Klub díjugratója második helyen végzett a bábolnai Májusi Nagydíjon Leonardo H nyergében.

Horváth Erika

A díjugratók nyolc állomásos országos minősítő versenysorozatának negyedik, bábolnai megmérettetésén 69 klub 144 lovasa 253 lóval vett részt. Ott voltak a Vas megyeiek is. A felvezető régiós viadalon Budai Liza és Horváth Méda, a minősítőn Varga Virág Kamilla és Kof-Kiss Dorka (mind Jáki Lovas Klub) az ifjúsági kategóriában hibátlanul, illetve egy verőhibával fejezte be a pályát, mindannyian a középmezőnyben végeztek.

Fajka Dávid Leonardo H nyergében a díjjal. Fotó: Jáki Lovas Klub

A felnőtt lovasok közül a 140 cm magas akadályokból épített pályán Fajka Dávid Leonardo H nyergében hibátlan lovaglással ötödik lett, Bakos Dóra (Savaria LSE) Centakyval a 11. helyen végzett. Másnap bonyolították let a Májusi Nagydíjat. Itt már 145 centis akadályokat kellett leküzdeni. A 14 fős mezőnyben indult Fajka Dávid is Leonardo H-val; az alappályát hibátlanul teljesítették. Öt hibátlan lovas került be az összevetésbe, ahol 150 cm-re emelték az akadályok magasságát. A Jáki LK lovasa az összevetésben is hibátlanul lovagolt, de a hajdúsámsoni Krucsó Szabolcs gyorsabb volt, így Fajka Dávid a második helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!