Sport

2016.06.06. 15:33

Ők voltak a legjobbak az utolsó fordulóban

A 2015/2016-os fociszezon megye I-es zárófordulójában több csapatnak és játékosnak is sikerült emlékezetes teljesítménnyel búcsúznia. Íme, az idény utolsó álomcsapata!

Horváth Gábor

A Dudar fontos sikert aratott, a Peremarton elleni győzelem (5:1) bebiztosította az újonc megye I-es tagságát. A meccsen Simon Dávid két gólig jutott, mellette Takács Péter teljesítményét emeltük ki.

Az utolsó körben a Tapolca is nagyot harcolt, az esélytelenek nyugalmával idegenben győzte le majdnem az Almádit. A döntetlenre (2:2) végződött találkozón a vendégektől a játékos-edző, Lajtai Roland duplázott.

A Fűzfői AK Wellesz Péter találatával gyűjtötte be a pontokat a Csetény otthonában. Óriásit csatázott a Gyulafirátót, amely hiába vezetett, majd állt az utolsó pillanatig döntetlenre, végül kikapott (1:2) a bajnoktól. A 90. percben megítélt veszprémi büntetőt Burcsik Martin higgadtan értékesítette.

Az Ajka Kristály hazai pályán két vállra fektette (2:1) a bronzérmes pápaiakat. Kovács Kornél kapus a mezőny legjobbja volt, Kovács Kálmán pedig bombagólt akasztott a vendégek hálójába. Az első találat Bakos Arnold nevéhez fűződik.

A Sümeg is mindent megtett a bennmaradás érdekében, meglátjuk, mire lesz elég a devecseri bravúr (1:2). A vendégek egyenlítő gólját Falati Milán szerezte a találkozón. Az ugodi Bakos Gábor a hajrában egyenlített, a csapat szép pontszerzéssel búcsúzott a szezontól, az Úrkút elleni meccs 2:2-re végződött.

A Várpalota 0:2-ről állt fel az Öskü vendégeként, igaz, kettős emberelőnyben, de sikerült egyenlítenie. A vendégek egyik legjobbja Új Tamás volt.

Szabó Patrik megvédte gólkirályi címét, a csatár azonban most nem a Péti MTE, hanem a Veszprém színeiben lett a legeredményesebb játékos. Nem is akármilyen teljesítménnyel.

A góllövőlista végeredménye: 1. Szabó Patrik 47 gól, 2. Venczel Zoltán (Pápa) 41, 3. Korpos Tibor (Úrkút) 33, 4. Horváth László (Öskü) 29, 5. Bogdán István (Várpalota) 26.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!